Εντυπωσιακή αύξηση στη χρήση των social media μέσω κινητού στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Πηγή: spinningsm.com

Όπως αναφέρει η έρευνα της Google για 48 χώρες, στην Ελλάδα το 36% του πληθυσμού διαθέτει κάποιο smartphone, ενώ οι χρήστες κινητών αποτελούν το 136% του πληθυσμού! Τέλος τo 40% των κατόχων κινητών τηλεφώνων έχει πρόσβαση στο internet μέσω της συσκευής τους.

Η χρήση κινητών παραμένει ιδιαίτερα υψηλή στην Ελλάδα

Εντυπωσιακή αύξηση στη χρήση των social media μέσω κινητού στην Ελλάδα

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το κινητό σαν συσκευή έχει αξιοσημείωτα μεγάλη κάλυψη στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, ανά 100 άτομα αντιστοιχούν 117 συνδρομές κινητής τηλεφωνίας.

Τι γίνεται σε διαφημιστικό επίπεδο στα κινητά;

Σύμφωνα, μάλιστα, και με τα στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας το κινητό σαν συσκευή έχει αξιοσημείωτα μεγάλη κάλυψη στην Ελλάδα. Είναι φανερό ότι με την πάροδο του χρόνου, το ποσοστό των διαφημιστικών impressions που προβάλλονται σε κινητές συσκευές αυξάνεται έναντι των desktop συσκευών.

Τα στοιχεία του Facebook παγκοσμίως συμφωνούν με αυτό το trend. Μηνιαία έχει 1,15 δις επισκέπτες, ενώ από κινητές συσκευές το επισκέπτονται πάνω από 819 εκατομμύρια επισκέπτες (στοιχεία μέχρι 30/06/13, πηγή). Το τελευταίο αντιστοιχεί σε αύξηση 51% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά!

Διαβάστε περισσότερα εδώ