Το λάδι της Λέσβου κατέκτησε τον κόσμο

    Από: Startup Team

Πηγή: www.ethnos.gr

Το Ειρήνη Πλωμαρίου, είναι ένα βιολογικό λάδι, που παράγεται στην Μυτιλήνη, μέσα σε 5 χρόνια κέρδισε 20 διεθνή βραβεία και έχει κατακτήσει τις αγορές της Ευρώπης και της Ασίας, όπως είναι η Δανία, η Νορβηγία και η Ιαπωνία.

Το success story το έγραψε με μεράκι ένα πολύτεκνο ζευγάρι δασκάλων, που αποφάσισε να στραφεί και να επενδύσει στη γη. Ο Νίκος και η Μύρτα Καλαμποκά, κέρδισαν το στοίχημα και σήμερα εξάγουν σχεδόν και τους 12 τόνους της ετήσιας παραγωγής τους.

Και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα 250ml κοστίζουν στα 7 ευρώ στη Δανία, ενώ αντίστοιχη είναι και η τιμή πώλησης στην Ιαπωνία…

«Εμείς, η οικογένεια Καλαμποκά από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης, παράγουμε και διαθέτουμε το δικό μας βιολογικό ελαιόλαδο από το 2008, με ετήσια παραγωγή πάνω από 10 τόνους. Με τη στήριξη από την πολύτεκνη οικογένεια μας και χωρίς καμία επιδότηση, καταφέραμε σε διάστημα λίγων ετών να αποσπάσουμε πολλά διεθνή και εγχώρια βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ άλλων του Biol στην Ιταλία και του Marios Solinas στην Ισπανία» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο site της εταιρείας. Και όπως μας λέει ο κ. Καλαμποκάς:

«Εκείνο που μας βοήθησε να προχωρήσουμε ήταν η αγάπη μας για τη βιολογική καλλιέργεια και το πάθος μας. Όταν το 1996 αποφασίσαμε να καλλιεργήσουμε τα κτήματα, όλοι μας χαρακτήριζαν παράτολμους, γιατί ήταν άγρια και απρόσιτα. Λίγα χρόνια μετά, το προϊόν που βγαίνει από αυτά τα ίδια εδάφη πληροί όλα τα κριτήρια για τη κατηγορία «Beyond Extra Virgin», διάκριση που αποσπάσαμε σε διεθνή διαγωνισμό ελαιολάδου στην Καλιφόρνια. Έχοντας αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα στην εγχώρια αγορά, διαθέτουμε το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής μας σε εξαγωγές σε Ευρωπαϊκές και Ασιατικές χώρες, όπως τη Δανία, τη Νορβηγία και την Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ