Πώς να παρουσιάζετε τις προσωπικές σας δεξιότητες στο βιογραφικό σας σημείωμα

    Από: Startup Team


Επικοινωνιακές δεξιότητες, ικανότητα επίλυσης προβλημάτων, κριτική σκέψη, επαγγελματισμός, ηγετικές δεξιότητες, ευελιξία, ομαδικό πνεύμα…, είναι μερικές μόνο από τις λεγόμενες «προσωπικές δεξιότητες (softskills)» που εκτιμούν ιδιαίτερα οι εργοδότες. «Εάν δεν επιδείξετε αυτές τις ικανότητες, είναι μάλλον απίθανο να αποκτήσετε την επιθυμητή θέση εργασίας», εξηγεί η Louise Bushill, διευθύντρια του EURES στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το EURES σας βοηθά να χαράξετε το πρώτο βήμα προς μια θέση εργασίας στην Ευρώπη παρέχοντάς σας ορισμένες απλές συμβουλές σχετικά με τη σωστή παρουσίαση των προσωπικών δεξιοτήτων σας!

Καταρχάς, σκεφθείτε τρόπους να αποδείξετε τις προσωπικές ικανότητες που αναπτύξατε κατά την περίοδο φοίτησης ή πρακτικής εκπαίδευσης.

Για παράδειγμα κάνατε κάποια παρουσίαση ενώπιον κοινού στο πλαίσιο των σπουδών σας; Χρειάστηκε να εκπονήσετε κάποια έρευνα ή να συντάξετε εργασίες υπό πίεση χρόνου λόγω στενής προθεσμίας; Αναλογιστείτε τις δεξιότητες που αναπτύξατε καλύτερα κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησης και των σπουδών σας και τονίστε τες στο βιογραφικό σας σημείωμα.

Ποια είναι τα χόμπι και τα ενδιαφέροντά σας;

Αντί να αναφέρετε απλά το «τρέξιμο», μπορείτε να τονίσετε τις προσωπικές δεξιότητες που έχετε αποκομίσει από αυτήν την ασχολία: «Είμαι ενεργό μέλος μιας ομάδας αγώνων δρόμου και έχω βοηθήσει στη διοργάνωση ενός ετήσιου μαραθωνίου». Όσο πιο λεπτομερείς οι πληροφορίες που παρέχετε, τόσο το καλύτερο. Αν μη τι άλλο, οι λεπτομέρειες κινούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύουν με σαφήνεια τις προσωπικές δεξιότητές σας αντί να αφήνουν τον εργοδότη να μαντεύει τις τυχόν δεξιότητές σας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ