Balkan Venture Forum

    Από: Startup Team

Ύστερα από την ιδιαίτερα επιτυχημένη συμμετοχή των ελληνικών startup εταιρειών στο 3ο Balkan Venture Forum (BkVF) στη Σόφια, το Μάιο του 2013, το ερευνητικό κέντρο ‘SEERC’ του International Faculty of the University of Sheffield – CITY College στη Θεσσαλονίκη ενθαρρύνει για μια ακόμη φορά τις ελληνικές startup εταιρείες και άλλους ενδιαφερόμενους να εγγραφούν στο 4ο Balkan Venture Forum στα Τίρανα, στην Αλβανία, στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2013 .

Το Balkan Venture Forum αποτελεί το πιο σημαντικό φόρουμ για τις επιχειρήσεις και την καινοτομία στην περιοχή των Βαλκανίων. Αυτό το Νοέμβριο, τα Τίρανα θα είναι ένα κομβικό σημείο για τη περιφερειακή καινοτομία όπου θα δοθεί η ευκαιρία σε καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες να συναντήσουν επενδυτές, οργανισμούς υποστήριξης και φορείς χάραξης πολιτικής της περιοχής, της Ευρώπης και όχι μόνο.

Εκτός από το ποικίλο και πλούσιο πρόγραμμα που αποτελείται από ενδιαφέροντα πάνελ, ομιλίες, συζητήσεις και ευκαιρίες δικτύωσης, η εκδήλωση περιλαμβάνει επίσης έναν διαγωνισμό παρουσίασης επιχειρηματικών ιδεών (pitching competition), όπου οι start- ups μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους εγχείρημα μπροστά σε ειδικές ομάδες εμπειρογνωμόνων, όπως οι Intel Capital, LAUCHub, ELEVEN, Speedinvest και άλλοι, και να διεκδικήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών καθώς και μοναδικά δώρα και οφέλη. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι ευκαιρίες χρηματοδότησης στους τομείς των ΤΠΕ, των βιοεπιστημών (βιο-ιατρική, βιοτεχνολογία, υγειονομική περίθαλψη, φαρμακευτικά προϊόντα και ιατρικά μηχανήματα) , καθώς και στον τομέα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ενεργειακής απόδοσης και πράσινων εφαρμογών.

Η εκδήλωση θα έχει την πλήρη υποστήριξη της ακμάζουσας αλβανικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σχετικά με το BkVF μπορείτε να απευθυνθείτε στους: Andreas BareselBofinger και Φωτεινή Κανδυλιάρη, SEERCSouthEast European Research Centre , Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, τηλ.: +30 2310 253477 – 8, email: abofinger@seerc.org ή fkantilari@seerc.org .

Η αίτηση για τo BkVF στα Τίρανα μπορεί να γίνει στο: balkanventureforum.org . Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό pitching είναι 20 Οκτωβρίου 2013 . Η προθεσμία για τη γενική συμμετοχή είναι 31 Οκτωβρίου 2013.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τελευταία νέα του BkVF στο Twitter στο #BalkanVentureFo

To Balkan Venture Forum

Είναι ένας από τους κύριους στόχους του έργου VIBE (Venture Initiative in the Balkan Europe) του προγράμματος SouthEast Europe (SEE) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο VIBE (www.vibeproject.eu) είναι ένα έργο συγχρηματοδοτούμενο από την ΕΕ στο πλαίσιο του προγράμματος «SEE Πρόγραμμα Διακρατικής Συνεργασίας» με κύριο στόχο να υποστηρίξει τη διευκόλυνση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Το έργο VIBE στοχεύει στην προώθηση της δημιουργίας και ανάπτυξης καινοτόμων ΜΜΕ και νεοσύστατων εταιρειών μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων. Το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEERC – www.seerc.org) είναι ο ελληνικός εταίρος στο έργο VIBE.