Η κατάλληλη χρονική περίοδος για επιλογή προσωπικού, είναι τώρα!

    Από: Startup Team

Πηγή: www.hrpro.gr, γράφει ο Κωνσταντίνος  Παπαχατζής

Σε μια χρονική περίοδο όπου πολλές επιχειρήσεις εξακολουθούν να μειώνουν το ανθρώπινο δυναμικό τους ή να αποφεύγουν τις προσλήψεις αν και με σημαντικές ελλείψεις σε στελέχη, η πρόταση για επιλογή προσωπικού, και μάλιστα τώρα, φαντάζει ουτοπία.

Με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία να δείχνουν τη συνολική ανεργία συνεχώς να διογκώνεται, την ανεργία των νέων να εμφανίζει διψήφια νούμερα, τη γενιά των σαραντάρηδων σε κρίση, τις εταιρείες να μειώνουν τα «κόστη» σε προσωπικό και εκπαίδευση, αλήθεια, ποιος μπορεί σήμερα να μιλήσει για περισσότερες προσλήψεις; Ο ορισμός της επένδυσης, λέει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για «κάθε τι που δεν καταναλώνεται με την χρησιμοποίηση του, αλλά συμβάλει στην αύξηση της αποτελεσματικότητας μιας εταιρείας». Αν λοιπόν θέλουμε να έχουμε επιχειρήματα μιλώντας για «επένδυση στους ανθρώπινους πόρους», έχουμε πλέον δέκα καλούς λόγους για να ισχυροποιήσουμε την άποψη μας!

1. Στο χρηματιστήριο αξιών ανθρώπινου δυναμικού, οι επιθυμητές αποδοχές πολύ ικανών στελεχών, βρίσκονται στα χαμηλότερα δυνατά επίπεδα. Μια εταιρεία μπορεί σήμερα να προσλάβει ένα καλό στέλεχος, με τουλάχιστον 40% χαμηλότερες αποδοχές, από ότι στο πρόσφατο παρελθόν και αυτό είναι πραγματική επένδυση.

2. Στην αγορά εργασίας, υπάρχουν σήμερα στελέχη με πολύ αξιόλογη προϋπηρεσία σε μεγάλες εταιρείες και με εξαιρετικό εκπαιδευτικό υπόβαθρο. Μια μικρομεσαία εταιρεία μπορεί πλέον να προσελκύσει και ένα έμπειρο και καταξιωμένο στέλεχος, που θα μεταφέρει μια τεράστια τεχνογνωσία και εμπειρία στο νέο εργοδότη του.

3. Με περιορισμένες δυνατότητες επένδυσης σε εξοπλισμό, διαφήμιση, εγκαταστάσεις, αγορά γης, δημιουργία νέων γραφείων και υποκαταστημάτων, η μόνη ρεαλιστική και οικονομική επένδυση, με πολλαπλάσια ανταλλάγματα που μπορεί να κάνει μια εταιρεία, είναι η επένδυση στους ανθρώπινους πόρους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ