Girl Geek Dinners!

    Από: Startup Team

Πηγή: ggd.gr

Τα Girl Geek Dinners ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2005, στο Λονδίνο, όταν μία γυναίκα geek, η Sarah Blow, ενοχλήθηκε πολύ όταν ανακάλυψε ότι ήταν η μοναδική γυναίκα σε μία εκδήλωση τεχνολογίας. Και επειδή είχε κουραστεί να αποδεικνύει στον εαυτό της και στους υπόλοιπους ότι η τεχνολογία είναι ένας τομέας που την ενδιαφέρει, την κατέχει ή έχει το μυαλό να την αντιληφθεί, αποφάσισε να κάνει κάτι για να αλλάξει τα δεδομένα.
Εξάλλου το να είναι κανείς geeky σημαίνει ότι είναι έξυπνος και θέλει με πάθος να γνωρίσει ένα θέμα σε βάθος. Αυτό φυσικά, δεν έχει να κάνει με φύλο, φυλή ή θρησκεία. Αυτές οι διακρίσεις μας απομακρύνουν από την ουσία, …τις νέες τεχνολογίες, τις καινοτομίες, το Internet και τη διάδοση νέων, φρέσκων ιδεών και οραμάτων.
Έτσι λοιπόν η Sarah, ήρθε σε επαφή με μερικούς γνωστούς bloggers, οι οποίοι τη βοήθησαν στην ιδέα της: να εκπαιδεύσει και να ενημερώσει άλλες γυναίκες σε θέματα τεχνολογίας και Internet στα πλαίσια ενός «ανεπίσημου» γεύματος.
Το πρώτο Girl Geek Dinner, έγινε στο Λονδίνο, μετά σε άλλες περιοχές της Μεγάλης Βρεταννίας, μετά σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και σιγά-σιγά σε όλο τον κόσμο.

Τα Girl Geek Dinners στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα, η ιδέα των Girl Geek Dinners αγκαλιάστηκε με μεγάλο ενθουσιασμό και μεράκι από μία άλλη geek girl, τη Δέσποινα Μπακιρτζή, η οποία έχοντας μία πολύχρονη παρουσία – πάνω από 15 χρόνια – στο χώρο της επικοινωνίας και του marketing σε υπηρεσίες και προϊόντα τεχνολογίας, και έχοντας βιώσει πολλές φορές τη γυναικεία απουσία από πολλές εντυπωσιακές τεχνολογικές εξελίξεις, αποφάσισε να την υλοποιήσει ώστε να βοηθήσει με τον τρόπο αυτό στη διάδοση των νέων τεχνολογιών στις Ελληνίδες γυναίκες.

Το πρωτόκολλο και οι «κανόνες» του

Girl Geek Dinners!

Τα Girl Geek Dinners πραγματοποιούνται πάντα σε κάποιο άνετο, φιλικό και χαλαρό περιβάλλον (bar-restaurant ή σε κάποιο καφέ), όπου οι άνθρωποι μπορούν να μάθουν, να επικοινωνήσουν, να διαφωνήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, ιδέες, να δημιουργήσουν οράματα.
Υπάρχουν δύο ή τρεις ομιλητές.
Μετά τις ομιλίες πάντα ακολουθεί γεύμα (μπουφές), με συνοδεία light ποτών και αναψυκτικών.
Οι παρευρισκόμενοι είναι ως επί το πλείστον γυναίκες. Η είσοδος επιτρέπεται στους άνδρες, μόνο εάν συνοδεύονται από γυναίκα.
Η συμμετοχή φυσικά είναι δωρεάν για όλους!

To ggd.gr

Στόχος του ggd.gr είναι να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των Ελληνικών Girl Geek Dinnersκαι να συμβάλει ουσιαστικά στην επικοινωνία και το networking μεταξύ των geek girls, γι’ αυτό και η εξέλιξή του θα είναι διαρκής.

 

Εάν είσαι μία νέα γυναίκα (στην ηλικία ή στην ψυχή) και έχεις δημιουργήσει μία ενδιαφέρουσα δουλειά on line, για την οποία είσαι πολύ υπερήφανη, θα είναι τιμή μας να την παρουσιάσεις στο επόμενο Girl Geek Dinner.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ