Πώς να… τελειοποιήσετε τη γλώσσα του σώματος σε μια συνέντευξη

    Από: Startup Team

Πηγή: ec.europa.eu/eures

Εάν είστε από τους ανθρώπους που αγχώνονται πριν από κάθε συνέντευξη και ανησυχούν για το τι ακριβώς πρέπει να πουν (ιδίως εάν πρόκειται να μιλήσουν σε κάποια ξένη γλώσσα), το EURESσας συμβουλεύει να επικεντρωθείτε λιγότερο στο τι λέτε με το στόμα σας και να εστιάσετε περισσότερο στο τι λέτε με τη γλώσσα του σώματος!

1. Παρακολουθήστε τον εαυτό σας.

«Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να οργανώσετε μια δοκιμαστική συνέντευξη με έναν φίλο (ή δάσκαλο, συγγενή, γείτονα) και να τη μαγνητοσκοπήσετε», συμβουλεύει ο ChristianPüttjer στο monster.be, «και έτσι θα μπορέσετε να δείτε αμέσως πώς αντιδράτε όταν είστε στρεσαρισμένος ή αγχωμένος».

Χρυσοί κανόνες για τη μεγάλη ημέρα …

 

2. Δυνατή χειραψία. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι υποψήφιοι – κυρίως οι γυναίκες – με δυνατή χειραψία έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσουν μια θέση σε σχέση με τους υποψήφιους με αδύναμη χειραψία. Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε!

3. Φροντίστε να έχετε καλή στάση σώματος. Όταν σας προσφερθεί μια θέση για να καθίσετε, φροντίστε να μην καμπουριάσετε στην καρέκλα, διότι θα δώσετε την εντύπωση ότι βαριέστε, ότι είστε αλαζόνας ή και τίποτα ακόμη χειρότερο. Κρατήστε το σώμα σε ουδέτερη στάση, με το κεφάλι όρθιο σαν να ήταν δεμένο με μια κλωστή από το ταβάνι, έχετε τους ώμους πίσω και το σαγόνι ψηλά.

4. Χαμογελάστε! Το χαμόγελο είναι ένας εύκολος τρόπος να δείξετε ότι προσέχετε τον συνομιλητή σας και ότι ενδιαφέρεστε για όσα σας λέει.