Cookisto: “Ανοίγει την όρεξη” στους Λονδρέζους με χρηματοδότηση 200.000 ευρώ

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr, του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Το Cookisto είναι μία ακόμη ελληνική startup εταιρεία που “γνωρίστηκε” με το αθηναϊκό startup κοινό το καλοκαίρι του 2012 σε ένα από τα πολλά events startup επιχειρηματικότητας που διοργανώνονται τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα. Κάτι περισσότερο από ένα χρόνο αργότερα, το Cookisto αποτελεί μία από τις πιο προβεβλημένες νέες ελληνικές τεχνολογικές επιχειρήσεις, ακόμα και σε “mainstream” τηλεοπτικά και έντυπα μέσα.

Έχοντας ξεπεράσει τους 12.000 χρήστες στην Ελλάδα, η εταιρεία ξεκίνησε τις τελευταίες εβδομάδες την προσπάθεια για την προώθηση της υπηρεσίας που προσφέρει και σε πόλεις του εξωτερικού. Πρώτη “στάση” (όπως και πολλών άλλων ελληνικών startups) το Λονδίνο.

Η επέκταση στη βρετανική πρωτεύουσα γίνεται, μάλιστα, με την πρώτη επένδυση “σποράς” που λαμβάνει η εταιρεία, ύψους 200.000 ευρώ από τον Λέων Γιοχάη, επιχειρηματία “κατα συρροήν” και ιδρυτή-διευθύνοντα σύμβουλο της ZuluTrade.

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία, η επένδυση θα κατευθυνθεί για την ενίσχυση του δυναμικού της ομάδας της Cookisto ώστε να υποστηριχθεί η παρουσία στο Λονδίνο. Ήδη, ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής Μιχάλης Γκόντας βρίσκεται εκεί, υποστηριζόμενος από την Nikki Finnemore, επικεφαλής μάρκετινγκ για το βρετανικό λανσάρισμα, προκειμένου να “τρέξουν” την παρουσία του Cookisto στην αγορά του Λονδίνου.

Τους τελευταίους μήνες δουλέψαμε πολύ στο προϊόν, ακούσαμε τις συμβουλές των ‘Cookistas’  και βελτιώσαμε σε μεγάλο βαθμό την πλατφόρμα. Παρατηρώντας παρόμοιες εταιρείες να ξεκινούν τη λειτουργία τους σε Ευρώπη και Αμερική και αφού εξασφαλίσαμε ένα γύρο χρηματοδότησης αποφασίσαμε να κινηθούμε γρήγορα σε μια μεγαλύτερη αγορά, πριν τον ανταγωνισμό. To Λονδίνο έχει μια πολύ ισχυρή κουλτούρα γύρω από το φαγητό και το πλήθος των διαφόρων εθνικοτήτων από όλο τον κόσμο. Θεωρούμε πως θα κάνει την όλη εμπειρία ακόμα πιο μαγική“, αναφέρει σε επικοινωνία του με το EMEAgrΜιχάλης Γκόντας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ