Μπορεί η Egnyte να φέρει την «επανάσταση» στο cloud;

    Από: Startup Team

Πηγή: ww.fortunegreece.com, της Σανέλ Μπεσέτ

Από φοιτητές μέχρι διευθύνοντες σύμβουλους, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν χρήση του cloud για να διευκολύνουν την ανταλλαγή αρχείων. Παρότι εταιρείες όπως η Dropbox και η Box είναι πλέον ευρέως διαδεδομένες, μια νέα εταιρεία προσπαθεί να ανεβάσει επίπεδο στην ανταλλαγή αρχείων μέσω cloud.

Egnyte είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των δικτύων cloud. Οι πελάτες της μπορούν να αποθηκεύσουν στο cloud, αλλά έχουν και την επιλογή να το χρησιμοποιήσουν απλά σαν μέσο μεταφοράς δεδομένων μεταξύ τοπικών αποθηκευτικών συσκευών. Φυλάσσοντας τα δεδομένα και σε εταιρικούς διακομιστές οι εταιρείες είναι λιγότερο ευάλωτες σε επιθέσεις από τρίτους.

Η αποθήκευση δεδομένων σε cloud, παρότι βοηθά στην εύκολη πρόσβαση, καθιστά τα αρχεία της εταιρείας ευάλωτα σε επιθέσεις, ενώ συχνά η αποθήκευση σε cloud μπορεί να μην επιτρέπεται από την πολιτική της εταιρείας.

Στις 25 Σεπτεμβρίου η Egnyte ανακοίνωσε τη διάθεση του πρωτοποριακού προϊόντος Storage Connect. Αυτό το εργαλείο ανταλλαγής αρχείων, σχεδιασμένο με στόχο την προστασία ευαίσθητων δεδομένων, θα δίνει στις εταιρείες τη δυνατότητα να ανταλλάσσουν τα δεδομένα τους με ασφάλεια σε κινητούς και σταθερούς υπολογιστές μέσω cloud.

«Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το cloud δεν αρκεί για τις ανάγκες μιας εταιρείας», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Egnyte, Βίνιτ Τζάιν. «Δεν μπορούν όλα τα δεδομένα να βρίσκονται μέσα σε cloud. Ορισμένα είναι τόσο ογκώδη ώστε δεν χωράνε καν, άρα πρέπει να είναι τοπικά αποθηκευμένα».

Διαβάστε περισσότερα εδώ