Οι νικητές του Athens Startup Weekend University

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Τέσσερεις νικητές ανέδειξε η δεύτερη διοργάνωση του Athens Startup Weekend University, που ολοκληρώθηκε με τις τελικές παρουσιάσεις ενώπιον των κριτών το βράδυ της Κυριακής.

Μεγάλη νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η 100 Mentors, η οποία παρουσίασε μία ιδέα για μία εκπαιδευτική startup που θα δίνει πρόσβαση σε μαθητές επιπέδου Λυκείου σε επαγγελματίες και στελέχη μεγάλων και μικρότερων εταιρειών, ώστε να τους βοηθά στην επιλογή επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι κριτές ανέφεραν ότι η ομάδα της 100 Mentors παρουσίασε μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα σε έναν “καυτό” startup τομέα, αυτόν της εκπαίδευσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της ομάδας της 100 Mentors, Γιώργος Νικολετάκης, είχε κερδίσει και στον αντίστοιχο πρόσφατο διαγωνισμό Startup Live Athens #3, με μία παρόμοια ιδέα το Mentor Deals.

Το βραβείο για την πιο καινοτόμο ιδέα απέσπασε η Three Halves, η οποία παρουσίασε μία τεχνολογία για την μετατροπή ήχων και μουσικών κομματιών σε “φύλλα” με νότες, επιτρέποντας σε κάθε μουσικόφιλο να μπορεί να “αποκρυπτογραφήσει” τα αγαπημένα του τραγούδια και στη συνέχεια να τα παίξει και ο ίδιος. Οι κριτές ανέφεραν ότι επρόκειτο για την πιο καινοτόμο από όσες ιδέες παρουσιάστηκαν, η οποία μάλιστα βασίζεται και σε ένα τεχνικό υπόβαθρο, ωστόσο τόνισαν ότι έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει.

Το βραβείο για τις μεγαλύτερες δυνατότητες επιχειρηματικής ανάπτυξηςδόθηκε στην ομάδα Moments of Interest, η οποία παρουσίασε μία ιδέα για μία πλατφόρμα που θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι μελετούν την ιστορία, κάνοντάς την πιο προσιτή μέσα από διαδραστικούς χάρτες που θα προβάλλουν πληροφορίες στη βάση τόσο χρονολογικών όσο και γεωγραφικών αξόνων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ