Οι 31 startups που θα υποστηρίξει ο ΣΕΒ

    Από: Startup Team

Πηγή: emea.gr

Η πρωτοβουλία “Μαζί στην Εκκίνηση!” του ΣΕΒ για την υποστήριξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων νέων επιστημόνων παρουσιάστηκε χθες Δευτέρα στο ΕΚΕΦΕ “Δημόκριτος”.

Μαζί ανακοινώθηκαν και τα πρώτα 31 επιχειρηματικά σχέδια που θα υποστηρίξει το πρόγραμμα:

NATUREPLUS – Παραγωγή φυσικών βιοενεργών συστατικών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Κρόκιδα Μαγδαληνή)

Κατασκευή και προμήθεια βιοδραστικών ενώσεων από μικροφύκη, σε εταιρίες τροφίμων. Τα προϊόντα αυτά θα περιέχουν φυσικά συστατικά υψηλής ποιότητας και καθαρότητας σε τιμές που μπορούν να ανταγωνιστούν τα φθηνά συνθετικά συστατικά που χρησιμοποιούνται σήμερα.

Verde Wash – Καθαριστικό φρούτων και λαχανικών (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Θλιβίτη Βαρβάρα)

Παρασκευή καθαριστικού από 100% φυσικά συστατικά, για την αποτελεσματική απομάκρυνση υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, και άλλων παθογόνων παραγόντων από φρούτα και λαχανικά.

Ανάλυση & Ερμηνεία Βιολογικών Δεδομένων για την Παροχή Συμβουλευτικών Υπηρεσιών σε Φαρμακοβιομηχανίες (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Χατζηιωάννου Αριστοτέλης)

Εφαρμογή σειράς καινοτόμων μεθοδολογιών και αλγορίθμων για την ανάλυση και ερμηνεία βιολογικών δεδομένων μεγάλης κλίμακας, με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών προς φαρμακοβιομηχανίες.

Παραγωγή φυσικών προσθέτων για τρόφιμα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Γώγου Ελένη)

Παραγωγή αιθέριων ελαίων, φυσικών αντιοξειδωτικών και εκχυλισμάτων από ελληνικά αρωματικά φυτά, για εξατομικευμένη εφαρμογή τους σε προϊόντα τροφίμων.

Wave Winch – Κυματικό Βαρούλκο για την παραγωγή ενέργειας (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Λεβεντάκης Νικόλαος)

Παροχή υπηρεσιών σχεδιασμού προϊόντων και συστημάτων. Εμπορική εκμετάλλευση ευρεσιτεχνίας που αφορά σε ειδικό βαρούλκο για την παραγωγή ενέργειας από τον κυματισμό σκαφών ή πλωτών σωμάτων.

ANALYSIS_Carotid – Διάγνωση και Αξιολόγηση της Καρωτιδικής Αθηρωμάτωσης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Γαστουνιώτη Αιμιλία)

Το ANALYSIS_Carotid είναι μία εφεύρεση υλοποιούμενη σε υπολογιστή που υποστηρίζει τη διάγνωση / αξιολόγηση της καρωτιδικής αθηρωμάτωσης και την επιλογή θεραπείας.

Σύστημα Απομακρυσμένης Διαχείρισης Δικτύου Θέρμανσης (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Χαραλαμπίδης Ιγνάτιος)

Σύστημα διαχείρισης λειτουργιών και διαδικασιών που απαιτούνται σε οικιακό και βιομηχανικό χώρο.

Reneseng – Βιοενέργεια & Βιοπροϊόντα (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο – Εκπρόσωπος Ομάδας: Τσακάλοβα Μαρινέλλα)

Ανάπτυξη, εφαρμογή και αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων για την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικά με την παραγωγή βιοενέργειας και βιοπροϊόντων.

Διαβάστε Ολόκληρη την Λίστα Εδώ