Voucher καινοτομίας ως και 10000 ευρώ σε επιχειρήσεις

    Από: Startup Team

Πηγή: dikaiologitika.gr

Voucher καινοτομίας, ύψους ως και 10000 ευρώ, που θα χρηματοδοτεί μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) για την εφαρμογή νέων τεχνολογιών , ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Το πρόγραμμα voucher καινοτομίας θα αφορά και τις start ups επιχειρήσεις .Το voucher καινοτομίας δεν θα είναι τίποτε άλλο από «μικρές πιστωτικές γραμμές» που θα δίδονται σε ΜμΕ για την προμήθεια υπηρεσιών από «παρόχους γνώσης» για την εισαγωγή καινοτομιών στις λειτουργίες τους, επιδιώκωντας μία «νέα σχέση» μεταξύ των μικρών επιχειρήσεων και των ερευνητικών φορέων για την «τόνωση της απευθείας μεταφοράς γνώσης και την καταλυτική δράση για τη δημιουργία μίας εμβαθυμένης, μακροπρόθεσμης σχέσης».

Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ  η Κομισιόν αναφέρει ότι έρευνα στις χώρες του G-20 έχει δείξει ότι οι ΜμΕ που δραστηριοποιούνται online τείνουν να έχουν κατά 22% υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης εσόδων σε σχέση με εκείνες που την τελευταία τριετία ήταν είτε offline είτε αξιοποιούσαν λίγο το Internet. Επίσης, σημειώνει ότι οι ΜμΕ που εκμεταλλεύονται τη δύναμη του Διαδικτύου δημιουργούν περισσότερες θέσεις εργασίας, όπως π.χ. στη Γερμανία, ενώ τείνουν να εξάγουν και περισσότερο.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο πολιτικής της Κομισιόν, η χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) παρέχουν μία τεράστια δυναμική στις ΜμΕ, καθώς επιτρέπει γεωγραφική εξάπλωση, ενισχυμένο μάρκετινγκ, βελτιωμένες σχέσεις με τους καταναλωτές, μόχλευση υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους (cloud) και ευκολότερη και ταχύτερη πρόσληψη προσωπικού.

Η Κομισιόν θεωρεί ότι στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει στην Ευρώπη μία «επιτάχυνση των επενδύσεων σε τρεις τεχνολογίες: την κινητικότητα, τις υπηρεσίες υπολογιστικου νέφους και τις ενοποιημένες επικοινωνίες».

Η Κομισιόν καλεί τα κράτη-μέλη να αρχίσουν τη διαδικασία αποτύπωσης της κατάστασης, αναγνωρίζοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και θέτοντας στρατηγικές προτεραιότητες για κάθε περιοχή σε σχέση με τις εκάστοτε ανάγκες σε ΤΠΕ. Τα Voucher Καινοτομίας θα δίδονται μόνο εάν στοχεύονται καινοτόμες λύσεις, που καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, ενώ δεν θα επιδοτούνται ασήμαντες ή μη βιώσιμες δραστηριότητες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ