«Επιχειρώντας αλλιώς»

    Από: Startup Team

Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, διοργανώνεται στην Αθήνα το 1ο Συνέδριο Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, με θέμα: «Επιχειρώντας αλλιώς» από την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Το Συνέδριο έχει ως στόχο την αποτελεσματική ενημέρωση για τις προοπτικές, την αξία και τις ιδιαιτερότητες της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, την παρακίνηση ενδιαφερόμενων και την ανάπτυξη συνεργειών και δικτύωσης μεταξύ επιχειρηματιών και υποψήφιων κοινωνικών επιχειρηματιών, αναδεικνύοντας το δεύτερο συνθετικό του όρου «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα».

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, κορυφαίοι ακαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, επιχειρηματίες, επενδυτές και υποψήφιοι κοινωνικοί επιχειρηματίες θα ανταλλάξουν απόψεις και  θα συζητήσουν για τις προοπτικές ανάπτυξης του τρίτου τομέα της οικονομίας, στην Ελλάδα.

Κεντρικός Ομιλητής του Συνεδρίου είναι ο Arnaud Mourot, Δ/ντής Γαλλίας, Ελβετίας & Βελγίου του Διεθνούς Δικτύου Ashoka, το οποίο εκπροσωπεί 3,000 κοινωνικούς επιχειρηματίες από 70 χώρες.

Μεταξύ των ομιλητών που θα μεταφέρουν την ευρωπαϊκή εμπειρία, περιλαμβάνονται  ο  καθηγητής Carlo Borzaga, Πρόεδρος του European Research Institute on Cooperative and Social Enterprises (EURICSE), ο  Malte Arhelger από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Απόστολος Ιωακειμίδης, Προεδρεύων της Ομάδος Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα κ.α.

Στη διάρκεια του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές και εργαλεία για την στήριξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, μέσα από τρεις διακριτές θεματικές και χρονικές ενότητες:

  1. Βιώσιμες Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Στρατηγικές κατευθύνσεις και εμπειρίες από τη διεθνή και την ελληνική πραγματικότητα.
  2. Πέντε εργαλεία για τη δημιουργία και ανάπτυξη ανταγωνιστικών Κοινωνικών Επιχειρήσεων: Καινοτομία, Επιχειρηματικός Σχεδιασμός, Αποτελεσματικό marketing και πωλήσεις, Δικτύωση, Χρηματοδότηση.
  3. Καλές πρακτικές Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη: Από το χθες και το σήμερα, στο αύριο…

Η τρίτη ενότητα θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση καινοτομικών επιχειρηματικών μοντέλων και ιδεών από υποψήφιους κοινωνικούς επιχειρηματίες.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα Ερμής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 7-9, Αθήνα)

Η είσοδος στο συνέδριο είναι ελεύθερη. Για τη διευκόλυνση της διοργάνωσης του 
Συνεδρίου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να εγγραφούν ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: 
www.eventora.com/el/Events/epixeirwntas-alliws

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο μπορείτε να επισκεφθείτε  την ιστοσελίδα conference.as-prosvasis.org ή να επικοινωνήσετε με την κα Μαίρη Χάλαρη στο τηλ. 215 560206

Σχετικά με την ΑΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ είναι μία κοινή πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠΑΠ), της Παvελλήvιας Ομoσπovδίας Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), της εταιρείας συμβούλων επιχειρηματικής ανάπτυξης Mentoring A.E. και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Απώτερος στόχος της είναι η κατάλληλη προετοιμασία 70 ωφελούμενων ΑμεΑ (πρωτίστως ατόμων με κινητική αναπηρία και εγκεφαλικές βλάβες στην Περιφέρεια Αττικής) και η δρομολόγησή τους στην τοπική αγορά εργασίας, είτε μέσω της ατομικής επιχειρηματικότητας, είτε μέσω της εξαρτημένης απασχόλησης,

Σχετικά με την ΕΛΕΠΑΠ

Η ΕΛΕΠΑΠ, www.elepap.gr στα 76 χρόνια λειτουργίας της, με 6 Κέντρα πανελλαδικά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Ιωάννινα, Βόλο και Αγρίνιο και 220 άτομα εξειδικευμένο Προσωπικό,  παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, διοργανώνει, συμμετέχει , πρωτοστατεί σε ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, εφαρμόζοντας τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές επιστημονικές και θεραπευτικές μεθόδους αποκατάστασης, σ’ένα πρόγραμμα ολιστικής παρέμβασης, με διεπιστημονική ομάδα, στην υπηρεσία των παιδιών με κινητικές κυρίως αναπηρίες και αναπτυξιακές δυσκολίες, από λίγων ημερών έως και την ενηλικίωσή τους. Παράλληλα λειτουργεί Πρόγραμμα Πρώιμης Εκπαιδευτικής και Θεραπευτικής Παρέμβασης, Μονάδα Ειδικής Προσχολικής Αγωγής , από 18 μηνών έως και 6 ετών , συνδυάζοντας εκπαιδευτική και θεραπευτική παρέμβαση, πρωτοποριακό ερευνητικό Πρόγραμμα Νευροψυχολογικής Αποκατάστασης για ενήλικες ,μετά από εγκεφαλικές βλάβες σε συνεργασία με το Day Treatment Head Trauma Program του Rusk Institute of Rehabilitation Medicine, του New York School of Medicine της Νέας Υόρκης, καθώς και Ειδικό Πρόγραμμα ,για την Ολιστική Θεραπευτική Προσέγγιση Βρεφών, από ημερών έως 18 μηνών.

Σε ετήσια βάση αγκαλιάζει πάνω από 1.500 παιδιά με αναπηρία !