Το UXlab υποδέχεται τις ελληνικές startup στις 14 Νοεμβρίου

    Από: Startup Team

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Usability στις 14 Νοεμβρίου, το UXlab ανοίγει τα γραφεία του στις startups για να προσφέρει onetoone consulting και υποστήριξη. Οι τυχερές startups που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν ένα workshop ειδικά σχεδιασμένο για εκείνες, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να συμβουλευτούν την UX consultant σε θέματα χρηστικότητας και εμπειρίας χρήστη της εφαρμογής τους.

Οι ενδιαφερόμενες startups μπορούν να διαβάσουν αναλυτικά για το πρόγραμμα της ημέρας και τον τρόπο υποβολής συμμετοχής, στο site που δημιουργήθηκε για την ημέρα αυτή, το www.worldusabilityday.gr. Το deadline συμμετοχών είναι Τετάρτη 30 Οκτωβρίου, ενώ αίτηση μπορούν να κάνουν ακόμα και startups που δεν έχουν έτοιμη εφαρμογή ή βρίσκονται στο στάδιο σχεδιασμού.

Με την κίνηση αυτή το UXlab στοχεύει να συστήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το θεσμό του «World Usability Day», μία ημέρα που γιορτάζεται σε πολλές χώρες του κόσμου από το 2005 και στόχο έχει να αναδείξει τις βέλτιστες πρακτικές usability & user experience. Ταυτόχρονα, μέσα από την προσφορά αυτή στις startups, θέλει να στηρίξει την ελληνική startup κοινότητα που αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική, αλλά πάντα έχει ανάγκη από βοήθεια και καθοδήγηση. Η Κατερίνα Καραγιάννη, BU Director του UXlab δήλωσε «Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που κι εγώ προσωπικά ανήκα σε μια ΄startup’ και για αυτό έχω ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα αυτό και στην στήριξη των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά για την υλοποίηση της ιδέας τους».

Σχετικά με το UXlab:

Το UXlab, αποτελεί το μοναδικό ελληνικό agency που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα usability & UX, προσφέροντας υπηρεσίες βελτιστοποίησης websites και σχεδιασμού UX στρατηγικής σε μικρούς και μεγάλους πελάτες. Αποτελεί Business Unit της Atcom, ενώ διευθύνεται από την Κατερίνα Καραγιάννη, συν-ιδρύτρια της Linkwise και Γενική Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA).