Η συνεργασία είναι το μυστικό!

    Από: Startup Team

Πηγή: www.epixeiro.gr

Θα σας πω μια ιστορία για κάτι που τώρα ξεκίνησε.

Μια παρέα ανθρώπων που εξασκούνται στα outdoor/adventure activities (trekking, rafting, windsurfing, canyoning, και καμμιά 30αριά άλλα) συζητώντας με πολλούς που παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες αλλά και με άλλους που πάνε σε τέτοια activities, άκουσε ένα πρόβλημα και είχε μια ιδέα:

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο παραλίες και δεν είναι μόνο τα αρκετά διαφημισμένα και «γνωστά» σε όλους όμορφα νησιά. Δηλαδή καμμιά 10αριά… Είναι και βουνά, ποτάμια, καταρράκτες, φαράγγια, αέρας, βράχια, χλωρίδα, πανίδα. Εκεί πάνε όσοι ενδιαφέρονται για τα Outdoor Activities. Αυτό ψάχνουν και από το εξωτερικό πάρα μα πάρα πολλοί. Όμως τι συναντάνε ψάχνοντας για το που θα πάνε στην Ελλάδα; Τα γνωστά νησιά/παραλίες. Μάλιστα, πολλές φορές ψάχνοντας, δεν ψάχνουν με τη λέξη Ελλάδα αλλά το όνομα του νησιού…

Σκεφτήκαμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα project για αυτό που κάνουμε και αγαπάμε και να ζητήσουμε την εθελοντική ενεργό συμμετοχή όλων όσων προσφέρουν και κάνουν τέτοιες υπηρεσίες. Π.χ. ανεξάρτητων εκπαιδευτών/οδηγών βουνού, ανθρώπων που απλά πάνε σε τέτοια activities, ερασιτεχνών ή επαγγελματιών, συλλόγων, οργανώσεων, ομάδων ειδικού ενδιαφέροντος, κο.κ. Τους λέμε: Στείλτε μας πληροφορίες ουσίας. Μόνο κείμενα, φωτογραφίες, video, ότι έχετε. Στα Αγγλικά. Και όποιος δεν ξέρει πως να το φτιάξει τον βοηθάμε εμείς. Χωρίς κόστος και χωρίς «ψιλά γράμματα». Στήθηκε λοιπόν μια «πλατφόρμα συνεργασίας» όπου κανείς δεν πληρώνει τίποτα για να συμμετέχει παρά μόνο βάζει το υλικό που έχει ήδη. Γιατί; Γιατί μαζί μπορούμε κυριολεκτικά. Χωρίς να βγαίνουν λεφτά συμμετεχόντων από τις τσέπες τους, Χωρίς «πελατειακή» σχέση. Έχοντας ήδη την τεχνογνωσία και την τεχνολογία λόγω της επαγγελματικής μας ενασχόλησης (Digital Marketing εδώ και 12 χρόνια), στήσαμε το AGreekAdventure.com. Φτιάξαμε και τη σελίδα στοFacebook και στο Pinterest και στο Flickr και απλά δημοσιεύσαμε ότι κάνουμε αυτό… Σε κάθε άρθρο που μας στέλνουν βάζουμε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας εκείνου που μας στέλνει περιεχόμενο. Είτε περιγράφει μια περιοχή, είτε μας εξηγεί μια δραστηριότητά του (π.χ. το rock climbing) είτε ένα Event, είτε μας στείλει ένα άρθρο γενικού ενδιαφέροντος, τα στοιχεία του μπαίνουν όλα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ