4 τρόποι για να αποκτήσετε «ζωή» και εκτός γραφείου

    Από: Startup Team

Η Alexa von Tobel, παρουσιάζει τέσσερεις τρόπους με τους οποίους είναι δυνατό να αποκτήσουμε “ζωή” και εκτός γραφείου.

Η Alexa von Tobel, CEO της LearnVest,  τονίζει πως σε περίπτωση που όταν βρίσκεστε εκτός γραφείου δεν «φορτίζετε» τις μπαταρίες σας επαρκώς, υπάρχει κίνδυνος εντός γραφείου να μην είστε όσο παραγωγικοί μπορείτε και παρουσιάζει 4 τρόπους με τους οποίους ο ζωτικός χρόνος αποφόρτισης από την εργασιακή ένταση θα ξαναγίνει «ιδιόκτητος».

Προγραμματίστε τον «δικό σας χρόνο»

Ο «δικός μας» χρόνος είναι μία έννοια πολύ υποκειμενική καθώς ο καθένας χαλαρώνει ή αποσπάται από τη ρουτίνα του με διαφορετικό τρόπο. Προσπαθήστε οτιδήποτε κι αν κάνετε για να χαλαρώσετε να το προγραμματίσετε και να τηρήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με «ευλάβεια». Προγραμματίζοντας το πότε θα κάνετε κάτι που σας χαλαρώνει θα σας γεμίσει και θα σας δώσει την ευχάριστη αίσθηση πως ασχολείστε αποκλειστικά με το εαυτό σας και τις ανάγκες του.

Θέστε ξεκάθαρα όρια και προσδοκίες προς όλους.

Πολλές φορές η καθημερινότητα απαιτεί θυσίες. Φροντίστε όσο απαιτητική κι αν είναι η καθημερινότητά σας να σταματήσετε να λέτε σε όλους «ναι». Μπορεί αυτό να είναι δύσκολο, μπορεί επίσης να μη θέλετε να προβληματίσετε ή στεναχωρήσετε κάποιον αλλά λέγοντας σε όλους ναι είναι σαν νε λέτε στον εαυτό σας όχι. Το να ξεκαθαρίζετε προς όλους, ακόμη και στο στενό οικογενειακό σας κύκλο τις προτεραιότητες σας δεν θα δημιουργήσει απαραίτητα δυσαρέσκεια καθώς οι άνθρωποι τείνουν να κατανοούν ευκολότερα τα ευθέα μηνύματα. Είναι προτιμότερο να είναι κανείς άλλωστε ξεκάθαρος παρά να ακυρώνει συνεχώς την τελευταία στιγμή πράγματα για τα οποία είχε δεσμευτεί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ