Η Bugsense και η Pollfish έδωσαν το παρόν στο Found.ation!

    Από: Startup Team

Στο φιλικό και γνώριμό μας χώρο βρεθήκαμε για άλλη μια φορά σε μία συζήτηση στο Found.ation. Ο Δημήτρης Καλαβρός – Γούσιου ήταν εκείνος που “διεύθυνε” τη συζήτηση γύρω από ερωτήσεις τεχνικές ή όσων αφορά την πορεία των 2 startups.

Διαφορετική και για τις 2 σήμερα. H Bugsense ανήκει πια σε έναν μεγάλο όμιλο (Splunk) και βρίσκεται δίπλα σε εταιρίες κολοσσούς όπως η IBM. Μία startup με μία πραγματική ομάδα όπως είδαμε χθες και αυτή ήταν η ουσία της επιτυχίας τους που έμεινε και στους ίδιους όπως υπόθηκε  από ένα από τα μέλη της ομάδας.

Από την άλλη η Pollfish μία άγνωστη startup για κάποιους πριν ένα χρόνο, η οποία πρόσφατα χρηματοδοτήθηκε από την Pj Tech Catalyst με ποσό 200,000. Μία ομάδα που αποτελείται από μία ομάδα με νέους αλλά και διαφορετικούς χαρακτήρες αλλά και πολύ έμπειρους, όπως ένα από τα μέλη της ειπώθηκε ότι άφησε μία μεγάλη διαφημιστική εταιρία γιατί πίστευε στην Pollfish.

Οι ερωτήσεις πολλές, από τεχνικές που αφορούσαν πιο πολύ τους developers λόγω και της φύσης των 2 εταιριών, μέχρι και το τι γίνεται με το business κομμάτι. Για την Pollfish που όσο μεγάλωνε θα έπρεπε να αναπτυχθούν και δεξιότητες για το δύσκολο κομμάτι αυτό,όπως και το κομμάτι των διαπραγματεύσεων.

Η μετάβαση της Bugsence μετά την εξαγορά σε ένα τεράστιο όμιλο ήταν ένα από τα ερωτήματα όσων βρίσκονταν στο χώρο. Η απάντηση ήταν ότι αφενός πια θα έχουν διαφορετικά “resources” σαν εταιρία αλλά και θα έχουν διαφορετικούς ρόλους, ανταγωνιζόμενοι μεγάλα στελέχη άλλων εταιριών

Εν τέλει μία πολύ ωραία συζήτηση τελείωσε και ακολούθησε η κατ ιδίαν για περισσότερες προσωπικές ερωτήσεις. Αυτό που κρατάμε ήταν αυτό που ειπώθηκε από ένα από τα παιδιά της Bugsence. Και αν είχαν αποτύχει δεν θα πίστευαν ότι έχασαν χρόνο. Ήταν και είναι μια δεμένη ομάδα , που γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλον, υπάρχει εμπιστοσύνη αλλά και η φιλία αφού στο τέλος της ημέρας θα βγουν όλοι μαζί για μία μπύρα όχι σαν εταιρία αλλά σαν φίλοι.