Ευρωπαϊκό ταμείο 10,4 δισ. για τις ψηφιακές μικρομεσαίες επιχειρήσεις

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δημιουργεί ένα νέο επενδυτικό ταμείο συνολικού ύψους 10,4 δισ. ευρώ, προκειμένου να βοηθήσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να αναπτυχθούν με την χρήση ψηφιακών τεχνολογιών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης.

«Η χρήση ψηφιακών εργαλείων στο διεθνές ηλεκτρονικό εμπόριο, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το απαραίτητο νομικό πλαίσιο σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες, εντούτοις, αποτελεί το παρόν και το μέλλον των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην χώρα μας, αφού δίνει τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα σύνορα της εσωτερικής κατανάλωσης και να επεκταθούν σε εξαγωγές ελληνικών αγαθών και υπηρεσιών. Σε αυτή τη προσπάθεια οφείλουμε να κοιτάξουμε μπροστά, να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία που μας προσφέρονται και, το κυριότερο, να συμβαδίσουμε με τη νέα ψηφιακή εποχή, με την προϋπόθεση ότι η ψηφιακή οικονομία θα σεβαστεί, θα συμβαδίσει και θα βοηθήσει τη πραγματική οικονομία», όπως σχολιάζει ο κ. Κορκίδης.

Ακόμη, σημειώνει τα εξής πληροφοριακά στοιχεία:

Το «τηλεπικοινωνιακό πακέτο» της Ε.Ε. υιοθετεί Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ενώ θεωρείται σημαντικό εργαλείο υποστήριξης, που θα βοηθήσει όλους τους μικρομεσαίους της αγοράς να περάσουν ταχύτερα στην ψηφιακή εποχή. Η ψηφιακή οικονομία της Ε.Ε. που οφείλει να υπηρετεί, τη πραγματική οικονομία συμπεριλαμβάνει όλους τους κλάδους της αγοράς και η αναφορά του Πρωθυπουργού στην ψηφιακή σύγκληση θα έπρεπε να ξεκινήσει με τα startups στο e-commerce.

Διαβάστε περισσότερα εδώ