Πώς να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το LinkedIn

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com

Κάποτε το θεωρούσαν απλώς μια αποθήκη βιογραφικών. Σήμερα είναι ένα πανίσχυρο εργαλείο για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη τους. Και για εσάς.

Με 225 εκατ. μέλη και 141 εκατ. επισκέπτες το μήνα, το LinkedIn είναι μόνιμα στις πρώτες 15 με 20 θέσεις των δημοφιλέστερων sites σε όλο τον κόσμο, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών στις σελίδες του είναι πάνω από 20 λεπτά (στο «ανταγωνιστικό» Google+ είναι μόλις 7 λεπτά). Οι άνθρωποι σπεύδουν να συμπεριλάβουν σε αυτό τις ικανότητες και την προϋπηρεσία τους, καθώς έχουν καταλάβει πως το προφίλ τους είναι ίσως σημαντικότερο και από το βιογραφικό που στέλνουν με email σε εταιρείες. Επειδή δεν είναι social network ελεύθερου χρόνου, κάθε λεπτό που περνάτε εκεί έχει λόγο ύπαρξης και αξία.

Διάφορα εργαλεία του, όπως τo LinkedIn Today και το πρόγραμμα Influencers, ισχυροποίησαν ακόμα περισσότερο τα μέλη και έγιναν απαραίτητη πηγή πληροφοριών για τον επιχειρηματικό κόσμο. Τα μέλη του στην Ελλάδα είναι πάνω από 600.000 και η επιρροή του ολοένα αυξανόμενη, καθώς όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τη σημασία του στην εξεύρεση στελεχών.

Αν θέλετε να εκμεταλλευτείτε πλήρως τις δυνατότητες που σας προσφέρει, ακολουθήστε αυτά τα απλά βήματα:

1. Φτιάξτε το πλήρες προφίλ σας

Περιγράψτε αναλυτικά τις ικανότητές σας και πώς τις χρησιμοποιείτε. Καταγράψτε τα αποτελέσματα και τις επιτυχίες σας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ