Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Ελεύθεροι Επαγγελματίες

    Από: Startup Team

Πηγή: www.orbi.gr

Η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο διάθεσης των προϊόντων των μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων έχει φέρει αλλαγές στο πεδίο του εμπορίου. Μια τέτοια αλλαγή είναι και η σταδιακή μετάβαση απ’ τις παραδοσιακές πρακτικές εμπορίου στο ηλεκτρονικό εμπόριο, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη σε χαμηλότερο κόστος.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στη «Καθημερινή», η προτίμηση στο ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ελλάδα σημείωσε άνοδο κατά 26,9% για το πρώτο τρίμηνο του 2012. Στο δημοσίευμα αναφέρεται επιπλέον ότι τα προϊόντα που προτιμούνται περισσότερο είναι τα είδη φαρμακείου και προσωπική υγιεινής, τα είδη ένδυσης και υπόδησης και τα υλικά ηλεκτρονικής εκμάθησης.
Μπορείς να δεις εδώ μια ακόμα ετήσια έρευνα για το 2012 που εκπονήθηκε απ’ το ELTRUN, το εργαστήρι ηλεκτρονικού εμπορίου του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες που εμπιστεύονται και αναπτύσσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο κερδίζουν:

1. Τη δυνατότητα εισόδου σε νέες αγορές, καθώς μπορούν πλέον απρόσκοπτα να πωλούν προϊόντα και υπηρεσίες σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να κερδίζουν νέους πελάτες, που πρωτύτερα δεν είχαν πρόσβαση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ