Το LAUNCHub καλεί ελληνικές digital startups σε συνάντηση στην Αθήνα

    Από: Startup Team

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 5 Νοεμβρίου, προκειμένου να συναντηθεί με ελληνικές startups από τον χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών, το LAUNCHub, επενδυτικό ταμείο “σποράς” με έδρα τη Βουλγαρία.

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στους χώρους του CoLab Athens (Πετράκη 28, κέντρο Αθήνας) την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και ώρα 10:00. Ο venture partner του LAUNCHub κύριος Στέφαν Γκάντσεφ θα βρίσκεται εκεί προκειμένου να συναντηθεί με έως και 10 εταιρείες που αναπτύσσουν καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες.

Οι εταιρείες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα/υπηρεσίες/ιδέες τους, να συζητήσουν με τον κο. Γκάντσεφ και να λάβουν ειλικρινές και πολύτιμο feedback, υπό την οπτική γωνία ενός επενδυτή, σχετικά με τα εγχειρήματα και τις μελλοντικές προοπτικές τους.

Οι εταιρείες που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον του LAUNCHub θα προσκληθούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στον τέταρτο γύρο αιτήσεων που έχει προκηρύξει το ταμείο και ο οποίος ειδικά για τις εταιρείες που θα προσκληθούν στη συνάντηση στην Αθήνα θα παραταθεί πέραν της αρχικής προθεσμίας της 3ης Νοεμβρίου.

Οι ελληνικές digital startup εταιρείες προσκαλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην ημέρα συναντήσεων με το LAUNCHub στην Αθήνα, συμπληρώνοντας μέχρι και τις 23:59 της 3ης Νοεμβρίου τα στοιχεία τους εδώ: http://www.f6s.com/launchubacceleratormarch2014 και στη συνέχεια αποστέλλοντας ένα email στη διεύθυνση stephane@launchub.com ενημερώνοντας για την ολοκλήρωση της υποβολής των στοιχείων τους και αναφέροντας το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στην ημέρα συναντήσεων.

Το LAUNCHub προσφέρει χρηματοδότηση “σποράς” έως και 200.000 ευρώ σε εταιρείες με σχηματισμένες ομάδες που αναπτύσσουν καινοτόμες τεχνολογίες και εφαρμογές σε ψηφιακούς τομείς και που έχουν ήδη κτίσει ένα επίπεδο προσέλκυσης χρηστών. Υπό εξέταση μπορεί να τεθούν και ιδέες ή εταιρείες που είναι σε προηγούμενα στάδια ανάπτυξης.

Η διαδικασία επιλογής των υπό επένδυση εταιρειών από το LAUNCHub θα κορυφωθεί με μία τετραήμερη εκδήλωση στην Σόφια, στην οποία θα προσκληθούν και οι ελληνικές startup εταιρείες που θα ξεχωρίσει το ταμείο.

Εκεί, οι επιλαχούσες ομάδες θα συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν τις ιδέες τους προκειμένου να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως και 200.000 ευρώ σε αντάλλαγμα μέρους του μετοχικού τους κεφαλαίου. Οι εταιρείεςπου θα εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση, μάλιστα, θα συμμετάσχουν και στο πρόγραμμα επιχειρηματικής “ωρίμανσης” του LAUNCHub, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο του 2014.

Το LAUNCHub λειτουργεί από το 2012 στο πλαίσιο του κοινοτικού προγράμματος Jeremie και εστιάζει την προσοχή του σε εταιρείες που προέρχονται από την ευρύτερη περιοχή της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μέχρι σήμερα έχει επενδύσει 2 εκατ. ευρώ σε 25 εταιρείες από πέντε χώρες, ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε και την πρώτη του επένδυση σε ελληνική εταιρεία: 100.000 ευρώ στην codebender (http://www.codebender.cc) από την Πάτρα. Το LAUNCHub λειτουργεί σε στρατηγική συνεργασία με το Seedcamp και το Mozilla WebFWD. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ: www.launchub.com.