Παγκόσμια πρωτοβουλία της SAP για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

    Από: Startup Team

Με έμφαση στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την ανάπτυξη καινοτομίας, η SAP υλοποιεί σε παγκόσμιο επίπεδο πρόγραμμα υποστήριξης των startups. Η έναρξη του προγράμματος για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αthens Startup Forum από το οποίο θα προκύψουν οι StartUps που η ομάδα της SAP θα στηρίξει κατά τη διάρκεια ενός έτους να αναπτύξουν νέες εφαρμογές πάνω στο SAP HANA με έμφαση στην τεχνολογία inmemory, Big Data, Analytics πραγματικού χρόνου ή Predictive Analytics.

Η πρώτη μέρα περιλαμβάνει την ανάλυση των παραμέτρων του προγράμματος και την παρουσίαση των οφελών που θα αποκομίσουν από το πρόγραμμα όσα startups γίνουν δεκτά. Kατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας, παρόντες, για να γνωρίσουν τους ιδρυτές των startups, θα είναι εκπρόσωποι της SAP και του SAP Ventures, και καθ’ όλη τη διάρκεια θα βρίσκονται σε εξέλιξη startup pitches. Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στη δωρεάν τεχνική εκπαίδευση με Hands-on lab.

Στο επόμενο στάδιο η SAP διαθέτει δωρεάν την πλατφόρμα SAP HANA, ενώ τα στελέχη της εταιρείας βρίσκονται κοντά στην ομάδα του κάθε startup παρέχοντας διαρκή και δωρεάν εκπαίδευση και τεχνική υποστήριξη με στόχο την αποτελεσματική διαμόρφωση του προϊόντος.

Στο τελικό στάδιο και εφόσον η αρχική ιδέα έχει πάρει την τελική της μορφή, η SAP παρέχει στους συμμετέχοντες την απαραίτητη υποστήριξη σε επίπεδο marketing και πωλήσεων καθώς και συμβουλευτική σχετικά με την αποτελεσματική τοποθέτηση του προϊόντος στην αγορά.

Ήδη, πάνω από 650 Startups παγκοσμίως αντιμετωπίζουν, και ξεπερνούν, αυτές τις προκλήσεις με την καινοτόμα πλατφόρμα SAP HANA, αξιοποιώντας τις παροχές του SAP Startup Focus Program, σε συνδυασμό με το SAP Ventures II Fund ($650M).

.Αναλυτικά το πρόγραμμα και για τις δύο ημέρες, στη σελίδα του Athens Startup Forum (www.saphana.com/community/learn/startups/events/athens).

Σχετικά με την SAP

Η SAP ιδρύθηκε το 1972 και αποτελεί κορυφαίο πάροχο λύσεων και εφαρμογών επιχειρησιακού λογισμικού. Σύμφωνα με τη συνολική κεφαλαιοποίηση στη χρηματιστηριακή αγορά, η SAP είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής software στον κόσμο με πάνω από 230.000 πελάτες σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο όμιλος της SAP περιλαμβάνει θυγατρικές στις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου και απασχολεί πάνω από 65.000 ανθρώπους. HSAP προσφέρει στις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών όσα χρειάζονται για να λειτουργήσουν καλύτερα από ποτέ: εξειδίκευση στις κάθετες αγορές (IndustryExpertise), αξιόπιστα δεδομένα (SAP Applications), πολλαπλές πηγές πληροφόρησης με ευέλικτες υποδομές (SAP Cloud), ακριβή reports (SAP Analytics) σε πραγματικό χρόνο (SAP HANA) διαθέσιμα οποιαδήποτε στιγμή και από οποιαδήποτε συσκευή (SAP Mobility). Από την αποθήκη έως το κατάστημα και το διοικητικό συμβούλιο, αλλά και από τα desktop συστήματα έως και τις mobile συσκευές, η SAP προσφέρει λύσεις που ενισχύουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις. Έτσι, τους επιτρέπει να συνεργάζονται αποδοτικότερα και να αξιοποιούν καλύτερα την επιχειρησιακή πληροφόρηση, ώστε να βρίσκονται πάντα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.sap.com/greece