Eleia:Η εταιρεία που έβαλε το ελληνικό ελαιόλαδο στα Harrods!

    Από: Startup Team

Πηγή: fortunegreece.com, της Μαρίας Ακριβού

eleiaΤο παράδειγμα του φοίνικα που αναγεννιέται από τις στάχτες του θυμίζει η περίπτωση της Eleia.

Το 2007, όταν η πύρινη λαίλαπα έκαψε την Ηλεία ο κ. Αλέξανδρος Σπηλιάδης, ιδρυτής της Eleia, φύτεψε 40.000 ρίζες ελαιόδεντρου δημιουργώντας έναν από τους μεγαλύτερους ελαιώνες στην Ελλάδα. Το επόμενο βήμα ήταν να ιδρύσει την εταιρία, προσφέροντας στην αγορά ένα ελαιόλαδο ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητας, το οποίο εμφιάλωσε σε μπουκάλια και τενεκέδες υψηλής αισθητικής. Στην Ελλάδα, τοποθέτησε το λάδι σε Supermarket της Αθήνας και στο Delicatessen του Hilton και πλέον συνεργάζεται με τα ξενοδοχεία Mariott στην Γερμανία, αλλά και τα Harrods.

Για κάποιους η εξαγωγή ελαιολάδου είναι μόδα, για κάποιους άλλους φιλοσοφία. Ο 34χρονος επιχειρηματίας έχοντας ταξιδέψει και διαμείνει για περισσότερα από δέκα χρόνια στο εξωτερικό, σπουδάζοντας πολιτικός μηχανικός και διοίκηση επιχειρήσεων, επιστρέφει στα Λεχαινά και παίρνει το ρίσκο να δημιουργήσει τη δική του επιχείρηση ένα χρόνο πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. «Αποφάσισα να ασχοληθώ με τον πρωτογενή τομέα γιατί με φέρνει πιο κοντά στην Ελλάδα και θεωρώ πως εκεί είναι το μέλλον», μας λέει.

Ο χαρακτήρας της εταιρείας είναι αμιγώς εξαγωγικός. Αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε ΗΠΑ, Καναδά, Ντουμπάι, Κουβέιτ, Μπαχρέιν, Γερμανία και Αγγλία. Τα σχέδια της Eleia δεν σταματούν, όμως, εδώ. Επιδιώκει να πιάσει όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με επιχειρηματίες από την Κίνα και την Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ