Μήπως είστε κακός προϊστάμενος;

    Από: Startup Team

Πηγή: www.fortunegreece.com

Σύμφωνα με ένα γνωστό ρητό στους εταιρικούς κύκλους, οι άνθρωποι έρχονται στην εταιρεία για το όνομά της και φεύγουν εξαιτίας των μάνατζερ. Σύμφωνα με έρευνα του ινστιτούτου Gallup, το75% των εργαζομένων δηλώνει πως η μεγαλύτερη πηγή στρες στη δουλειά είναι ο προϊστάμενός τους.

Αν είστε μάνατζερ και βλέπετε τους συνεργάτες σας να φέρονται περίεργα κατά την παρουσία σας ή -ακόμα και στις μέρες μας- να φεύγουν από την εταιρεία με ασυνήθιστα μεγάλους ρυθμούς, ίσως ήρθε η ώρα να αναζητήσετε τις αιτίες στον καθρέφτη σας.

«Οι μάνατζερ δεν είναι κακοί άνθρωποι», σημειώνει στο νέο της βιβλίο με τίτλο Μήπως έχεις κακό αφεντικό; η συγγραφέας και δικηγόρος, ειδικευμένη σε εργασιακά θέματα,  Noelle Nelson. «Τις παραξενιές τους τις έχουμε λίγο-πολύ όλοι μας, απλώς εκείνοι τις εκφράζουν καθημερινά ή τις έχουν σε πολύ μεγάλο βαθμό».

Ιδού τέσσερα σημάδια που πρέπει να σας κάνουν να ανησυχήσετε:

Πάντα φταίνε οι άλλοι

Όλοι κάνουμε λάθη, κάποιες φορές θα κάνετε και εσείς. Όμως οι blamers πάντα θα ψάξουν κάποιον να του φορτώσουν το φταίξιμο. Θα φωνάξουν, θα τον δείξουν με το δάχτυλο, θα επικεντρώσουν στο ποιος φταίει, αντί στο τι έγινε. Όταν σας συμβεί, πάρτε μια ανάσα και σκεφτείτε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα, τι επιπτώσεις έχει και πώς μπορείτε να το λύσετε. Όταν οι συνέπειές του αποσοβηθούν -ή η ζημιά θα έχει καταγραφεί- θα έχετε χρόνο για να ασχοληθείτε με το πώς δεν θα ξαναγίνει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ