Το προφίλ του αναδυόμενου Έλληνα νέου επιχειρηματία

    Από: Startup Team

Πηγή: fortunegreece.com

Ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, ελκυστικής σε επενδύσεις αναδεικνύει η μελέτη της Endeavor Greece, που παρουσιάστηκε την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου με την αφορμή της συμπλήρωσης ενός έτους λειτουργίας του γραφείου στην Ελλάδα.

Η μελέτη ξεκινά με την καταγραφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα και των αλλαγών που έχει υποστεί από την έναρξη της κρίσης. Μεταξύ άλλων η Endeavor επιχειρεί να σκιαγραφήσει το προφίλ του αναδυόμενου νέου επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την μελέτη αυτό το προφίλ δεν είναι αποκλειστικά το στερεότυπο του 20χρονου επιχειρηματία της Silicon Valley. Οι περισσότεροι επιτυχημένοι νέοι Έλληνες επιχειρηματίες, αναφέρει η Endeavor, είναι μεταξύ 25 και 45 ετών, διαθέτουν ουσιαστική επαγγελματική εμπειρία και δίκτυο, τα οποία αξιοποιούν για την επιτυχία της επιχείρησής τους. Στρέφονται προς την επιχειρηματικότητα από επιλογή και προς αξιοποίηση συγκεκριμένων ευκαιριών, και πολύ σπανιότερα από έλλειψη άλλων προοπτικών. Δεν έχουν εργαστεί ποτέ για το Δημόσιο, έχουν διεθνείς παραστάσεις και αντιλαμβάνονται την αξία της δικτύωσης, του mentoring και της αναζήτησης έξυπνων τρόπων χρηματοδότησης. Βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, και αναζητούν νέο προσωπικό, κυρίως στους τομείς των πωλήσεων και της πληροφορικής.

Αυτοί οι υποσχόμενοι νέοι επιχειρηματίες ζητούν υποστήριξη τονίζεται στην μελέτη. «Πέρα από την ανάγκη πάταξης της γραφειοκρατίας και την έλλειψη ρευστότητας, χρειάζονται πρόσβαση στους κατάλληλους συνεργάτες στις διεθνείς αγορές και ζητούν καθοδήγηση για να κατανοήσουν το πώς λειτουργούν οι αγορές αυτές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ