Τι είδαμε στο Athens Start Up Weekend University 2013!

    Από: Startup Team

Ολοκληρώθηκε και φέτος με επιτυχία το Athens Startup Weekend University που πραγματοποιήθηκε στο φιλόξενο και γεμάτο νέες ιδέες χώρο του THE IMPACT HUB ATHENS στις 18, 19 και 20 Οκτωβρίου.

120 πολλά υποσχόμενοι συμμετέχοντες φοιτητές συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου για να μοιραστούν τις ιδέες τους. Από τις περίπου τριάντα ιδέες προέκυψαν τελικά έντεκα ομάδες οι οποίες δούλεψαν ενταντικά όλο το σαββατοκύριακο υπό την καθοδήγηση δώδεκα έμπειρων μεντόρων. Την Κυριακή το απόγευμα η επταμελής κριτική επιτροπή ανέδειξε τους τέσσερεις νικητές:

  • Best Overall Prize: 100 Mentors, μια πλατφόρμα σύνδεσης νέων ανθρώπων (μαθητών και φοιτητών) με στελέχη επιχειρήσεων με στόχο την παροχή συμβουλετικών υπηρεσιών σε θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού

  • Best Innovative Idea: Three halves, μια τεχνολογία αποκρυπτογράφησης μελωδιών και μετατροπής τους σε παρτιτούρες

  • Best Business Development Potential: Moments of Interest, διαδραστικοί χάρτες προβολής ιστορικής γνώσης με δυνατότητες αναζητήσης με γεωγραφικά και χρονολογικά κριτίρια

  • Best Pitch: Uninotes, πλατφόρμα ανταλλαγής πανεπιστημιακών σημειώσεων.

     

Μπορεί οι βραβευμένοι νικητές να ήταν τέσσερεις, όλοι όμως οι συμμετέχοντες βίωσαν μια δημιουργική εμπειρία και έγιναν μέλη της παγκόσμιας κοινότητας των “αποφοίτων” των Startup Weekend. Αξίζει να σημιωθεί ότι εκείνο το Σαββατοκύριακο διεξήχθηκαν ταυτόχρονα 20 Startup Weekend σε διαφορετικές χώρες ενώ ο παγκόσμιος οργανισμός με την βοήθεια εθελοντών έχει διοργανώσει πάνω από 1400 events.

To Athens Startup Weekend University πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Coca-Cola και την υποστήριξη των Airtickets.gr, Daring Star και Egg.

Τα βραβεία στις νικήτριες ομάδες θα παρέχουν το Impact Hub Athens που φιλοξένησε τη διοργάνωση, το The Cube Athens και το Kariera.gr.