WebSummit 2013: Το Zizz Αλλάζει Τον Τρόπο Που Κοιμάσαι

    Από: Startup Team

Πηγή: away.gr

Τα στατιστικά δεν λένε ποτέ ψέμματα. Το 40% των Αμερικάνων παραδέχεται ότι έστω μία φορά τον τελευταίο μήνα έχει αποκοιμηθεί κάποια στιγμή χωρίς να το θέλει. Αντίστοιχα, μόλις το 56% δηλώνει ότι κοιμάται καλά τα βράδυα. Η IQ Intelclinic, μία startup από την Πολωνία, θέλει να λύσει αυτό το πρόβλημα με το νέο της προϊόν, το Zizz. Όπως δηλώνει και ο founder της εταιρείας: Είμαστε το Google Analytics για το σώμα σας. Bold statement, αν μη τι άλλο.

Το Zizz είναι μία μάσκα ύπνου που, μέσω του κατάλληλου εξοπλισμού, μπορεί να μετράει και να καταγράφει τις φάσεις ύπνου και να φροντίζει να ξεκουράζεσαι πραγματικά χωρίς να χρειάζεται να κοιμηθείς 10 ή 12 ώρες. Ο ανθρώπινος οργανισμός κοιμάται σε κύκλους που περιλαμβάνουν REM και non-REM φάσεις. Το Zizz χρησιμοποιώντας τους ειδικούς σένσορες μπορεί να ανιχνεύσει πότε έχει ολοκληρωθεί ένας, ή όσοι έχεις ορίσει εσύ, κύκλοι ύπνου και να σε ξυπνήσει τότε αντί να σε ξυπνήσει μία συγκεκριμένη ώρα που έχεις ορίσει εσύ από πριν όπως κάνουν τα κλασσικά ξυπνητήρια.

Μου θυμίζει πολύ το Sleep Cycle app μόνο που το Zizz μοιάζει να είναι πολύ πιο ανεπτυγμένο. Η μάσκα ύπνου μπορεί να καταγράφει, όσο εσύ κοιμάσαι, τα κύματα του εγκεφάλου, την κίνηση της κόρης του ματιού και την ένταση των μυών. Εν συνεχεία, μεταφέρει μέσω bluetooth τα δεδομένα αυτά στο smartphone application και εκεί γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων. Μόλις ολοκληρωθεί η επεξεργασία, διαδικασία που γίνεται άμεσα, η μάσκα αρχίζει να δονείται και να ανάβει μία λάμπα ώστε να σε ξυπνήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά γίνεται.

Η ιδρυτική ομάδα του Zizz αποτελείται από φοιτητές ιατρικής οπότε έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να δημιουργήσουν τους κατάλληλους αλγόριθμους που θα επεξεργάζονται τα δεδομένα ώστε να μειώσεις τις ώρες που κοιμάσαι αλλά να είσαι πιο ξεκούραστος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ