Regus: Η ευέλικτη εργασία έχει αποδειχθεί προϋπόθεση για την παραγωγικότητα

    Από: Startup Team

Πηγή: epixeiro.gr

Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Regus, το 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η ευέλικτη εργασία αποτελεί σημαντικό μέτρο για την επίτευξη υψηλότερων ποσοστών παραγωγικότητας. Αυτό το αποτέλεσμα επιβεβαιώνει ότι σε οποιοδήποτε οικονομικό κλίμα, αλλά ιδιαίτερα σε περιόδους υψηλών επιπέδων αστάθειας της αγοράς, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να αναθεωρούν τις στρατηγικές τους ώστε να επιτυγχάνουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και παραγωγικότητα.

Οι ειδικοί συμφωνούν σε μια ομάδα κοινών πρωτοβουλιών για την ενίσχυση της παραγωγικότητας: ευέλικτη εργασία; εφαρμογές cloud computing, διαχείριση της γνώσης, καλύτερη επικοινωνία; εκπαίδευση και μέτρα για την υγεία όπως το να προσφέρεται στους εργαζομένους η δυνατότητα να έρχονται με ποδήλατο ή περπατώντας στη δουλειά.

Με αυτήν την τελευταία έρευνα, η οποία κατέγραψε τις απόψεις πάνω από 20.000 ανώτερων διοικητικών στελεχών και επιχειρηματιών σε 95 χώρες, εξετάστηκε βαθύτερα το θέμα της ευέλικτης εργασίας. Από αυτήν την έρευνα προέκυψε ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις πιστεύουν ότι η ευέλικτη εργασία βοηθά στη βελτίωση της παραγωγικότητας των εργαζομένων, μειώνοντας τους χώρους γραφείων που δεν χρησιμοποιούνται και το χρόνο μετακίνησης, αλλά και βοηθώντας τους εργαζόμενους να είναι πιο αποτελεσματικοί. Για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες αναφέρουν ότι η ευέλικτη εργασία ενθαρρύνει μια ευρύτερη έννοια ευθύνης και προωθεί την καλύτερη λήψη αποφάσεων και τη δημιουργικότητα.

Μεταξύ των αποτελεσμάτων περιλαμβάνονται:

  • 68% των Ελλήνων ερωτηθέντων θεωρούν ότι η ευέλικτη εργασία βελτιώνει την παραγωγικότητα συγκριτικά με το 75% παγκοσμίως
  • Στην Ελλάδα, το 73% θεωρούν ότι η ευέλικτη εργασία ενθαρρύνει μια ευρύτερη έννοια ευθύνης και διαχείρισης χρόνου
  • Η ευέλικτη εργασία βελτιώνει επίσης την ποιότητα (61%) και την ταχύτητα (63%) της λήψης αποφάσεων

Διαβάστε περισσότερα εδώ