Τι κάνουν οι πραγματικά αποδοτικοί άνθρωποι

    Από: Startup Team

Πηγή: www.advertising.gr

Ο συγγραφέας Kevin Daum περιγράφει 8 πράγματα που κάνουν «διαφορετικά» οι πραγματικά αποδοτικοί άνθρωποι.

Ο Kevin Daum, ένας από τους πιο επιτυχημένους σύγχρονους συγγραφείς παγκοσμίως, έχοντας στο ενεργητικό του περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο πωλήσεις βιβλίων (σ.σ ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα είναι και το Video Marketing For Dummies) περιγράφει 8 πράγματα που κάνουν «διαφορετικά» οι πραγματικά αποδοτικοί άνθρωποι.

1. Σταματήστε το «παραμύθι» με το multitasking

Το Multitasking, ελληνιστί το να είναι κάποιος πολυσχιδής, είναι ένας εξαιρετικά μεγάλος «βραχνάς» στο σύγχρονο επιχειρηματικό κόσμο. Κι αυτό γιατί επί του πρακτέου, ελάχιστοι άνθρωποι στον κόσμο έχουν τη δυνατότητα να συγκεντρώνονται και να διεκπεραιώνουν με ικανοποιητικό τρόπο περισσότερες από μία εργασίες τη φορά. Αυτό είναι απόλυτα λογικό καθώς ο άνθρωπος έχει πεπερασμένα και συγκεκριμένα όρια. Το να πιστεύει κάποιος πως μπορεί να κάνει πολλά πράγματα ταυτόχρονα πέρα από ουτοπικό είναι και εξαιρετικά χρονοβόρο καθώς κάποιος θα πρέπει να «διορθώσει» τα σφάλματα της «πολυπραγμοσύνης» αργότερα.

2. Μάθετε να αναθέτετε

Η παραγωγικότητα και η αποτελεσματικότητα δεν είναι ζήτημα μόνο οργάνωσης και αφοσίωσης. Συχνά είναι και ζήτημα ανάθεσης. Το να μπορεί κάποιος να αναθέτει ένα έργο σε κάποιους άλλους που έχουν τη δυναμική να το διεκπεραιώσουν καλύτερα είναι μεγάλο και σπάνιο ταλέντο. Δεν είναι μειονέκτημα η αναγνώριση των δυνατοτήτων των υπολοίπων και τις περισσότερες φορές εκτιμάται και ανάλογα στο τέλος μία διαδικασίας.

3. Βελτιώστε την επικοινωνία σας

Οι κακές πρακτικές επικοινωνίας συχνά οδηγούν σε εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες οι οποίες όπως είναι λογικό καταλήγουν εξαιρετικά αντιπαραγωγικές. Ένα πρόχειρο και γρήγορο mail το οποίο δεν παρέχει πλήρεις πληροφορίες μπορεί να καταλήξει εύκολα σε ένα φαύλο κύκλο κατασπατάλησης πολύτιμου χρόνου. Οργανώστε αυτό που θέλετε να πείτε. Δείτε πως θα εκφραστείτε και μετά σηκώστε το ακουστικό για να απευθυνθείτε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ