Δημιουργήστε ένα αξιόπιστο blog

    Από: Startup Team

Πηγή: seoingreece.org

Η δημιουργία ενός αξιόπιστου blog είναι ένας έξοχος τρόπος για να αυξήσετε την αναγνωρισιμότητα σας ως ειδικού στον τομέα σας αλλά και για να εμπνεύσετε εμπιστοσύνη στην αγορά σας.

Ας εξετάσουμε λοιπόν πως απάντησαν σε σχετική έρευνα επιχειρηματίες, marketers και bloggers αναφορικά με τους παράγοντες εκείνους που προσθέτουν αξιοπιστία στα blogs.

Η ύπαρξη του blog προσθέτει αξιοπιστία;

Δημιουργήστε ένα αξιόπιστο blog

To 69 % των ερωτηθέντων απάντησε ναι. Η ύπαρξη ενός  blog σας βοηθά να δείξετε την τεχνογνωσία σας, αν λοιπόν δεν έχετε δημιουργήσει ένα κάντε το και αρχίστε να προσθέτετε περιεχόμενο σε αυτό.

Ποιές παράμετροι προσθέτουν αξιοπιστία σε ένα blog;

Δημιουργήστε ένα αξιόπιστο blog

Όπως ήταν αναμενόμενο το ποιοτικό περιεχόμενο είναι ο σημαντικότερος παράγοντας. Ακολουθούν ο καλός σχεδιασμός, η τακτική δημοσιοποίηση περιεχομένου, η καλή παρουσία στα social media και οι ποιοτικοί authors.

Πως αξιολογείτε την επιρροή ενός blog στα social media;

Δημιουργήστε ένα αξιόπιστο blog

Τα shares στα social media είναι ο σημαντικότερος δείκτης επιρροής ενός blog σε αυτά. Δεύτερη παράμετρος είναι ο αριθμός των followers που έχει η σελίδα του blog στα social media. Συνεπώς βεβαιωθείτε ότι στο blog σας έχετε προσθέσει τα αντίστοιχα share buttons. Μπορείτε επίσης να εμφανίζετε και τον αριθμό των followers που ήδη έχετε.

Ποιά social media προσθέτουν περισσότερη αξιοπιστία σε ένα blog;

Δημιουργήστε ένα αξιόπιστο blog

Το Facebook, το LinkedIn και το Twitter φαίνεται ότι προσθέτουν περισσότερη αξιοπιστία από τα υπόλοιπα. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι στο blog σας έχετε τα αντίστοιχα share buttons.

Οι πολλαπλοί authors προσθέτουν περισσότερη αξιοπιστία από τον ένα author;

Δημιουργήστε ένα αξιόπιστο blog

Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η ύπαρξη πολλών authors συμβάλει στην αύξηση της αξιοπιστίας ενός blog. Στο πλαίσιο αυτό μπορείτε να σκεφθείτε να επιτρέψετε το guest posting, δηλαδή τα σχόλια από τους επισκέπτες σας. Τα guest posts μπορούν να σας βοηθήσουν να προσελκύσετε νέο κοινό, να χτίσετε σχέσεις και να λάβετε περιεχόμενο από ειδικούς σε διαφορετικό αντικείμενο από το δικό σας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ