Πέντε τρόποι για να γεμίσετε ενέργεια το εργασιακό περιβάλλον

    Από: Startup Team

Πηγή: fortunegreece.com

Η δημιουργία ενός εργασιακού χώρου που προκαλεί τους υπαλλήλους και τους βοηθάει να παράγουν με εξαιρετική διάθεση, είναι ένα από τα πιο δύσκολα κατορθώματα οποιασδήποτε εταιρείας. Αν και κανείς δεν έχει βρει ένα αλάνθαστο “ξόρκι” για να παρακινήσει τους εργαζόμενους, μία από τις πιο αποτελεσματικές τακτικές είναι να δημιουργηθεί μια κουλτούρα που εστιάζει στην προτεραιότητα των εργαζομένων και στις εισφορές τους. Η κουλτούρα της υπαιτιότητας ή ο φόβος δεν φέρνει αποτελέσματα και μπορεί να σκοτώσει το ηθικό τους (και το δικό σας).

Για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συμβεί, σας παρουσιάζουμε πέντε στρατηγικές που θα προωθήσουν μια φιλική και παραγωγική κουλτούρα, όπου οι εργαζόμενοι θα δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους κάθε μέρα.

Δεν έχει σημασία το μέγεθος της ομάδας της οποίας είστε υπεύθυνος; είναι πιο εύκολο από οτι φαντάζεστε να κάνετε κάθε μέλος να αισθάνεται αξιόλογο και σημαντικό. Εάν έχετε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων επιλέξτε τέσσερα ή πέντε άτομα την εβδομάδα για να στείλετε ένα προσωπικό e-mail ή σημείωση επαινώντας τους για κάτι συγκεκριμένο που ξέρετε ότι έχουν κάνει για να συμβάλουν στην επιχείρηση.

– Αν υπάρχει ενδιάμεσο αφεντικό, ο οποίος συνεργάζεται μαζί τους πιο στενά, ζητήστε του να σας προσδιορίσει ένα συγκεκριμένο επίτευγμα που μπορείτε να επαινέσετε. Όσο πιο συγκεκριμένη, τόσο πιο ουσιαστική η χειρονομία.

– Αν έχετε λιγότερους υπαλλήλους, βρείτε χρόνο μία φορά την εβδομάδα ή το μήνα, για να καθίσετε πρόσωπο με πρόσωπο με τον καθένα και να τους δώσετε κάποιο θετικό σχόλιο και ρωτήστε τι μπορείτε να κάνετε για να τους υποστηρίξετε ώστε η δουλειά τους να είναι πιο εύκολη. Αυτό το one-on-one επιβεβαιώνει στην ομάδας σας, ότι είναι σημαντικοί, σας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψετε ποιες είναι οι ανάγκες τους και τι μπορείτε να κάνετε για να γίνει η εργασία πιο ευχάριστη, χωρίς να χρειάζεται να διαβάσετε τη σκέψη τους. Τίποτα δεν είναι πιο απογοητευτικό για έναν εργαζόμενο από το να μην ξέρει τι να περιμένει στο χώρο εργασίας από μέρα σε μέρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ