Προωθήστε το video σας στο YouTube

    Από: Startup Team

Πηγή: seoingreece.org

Η δημιουργία ενός video είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να επικοινωνήσετε με τους πελάτες σας. Εταιρίες , επαγγελματίες και καλλιτέχνες στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί αξιοποιώντας αποκλειστικά αυτή τη μέθοδο επικοινωνίας. Οι περισσότεροι άλλωστε χρήστες του διαδικτύου προτιμούν να βλέπουν ένα video παρά να διαβάζουν κείμενα. Πως όμως οι χρήστες που σας ενδιαφέρουν θα βρουν το video που δημιουργήσατε;

Οι περισσότεροι ψάχνουν στο YouTube, την μεγαλύτερη πλατφόρμα παγκοσμίως για videos για να βρουν αυτό που τους ενδιαφέρει. Είναι μάλιστα τόσες πολλές αυτές οι αναζητήσεις που καθιστούν το YouTube τη δεύτερη σε μέγεθος μηχανή αναζήτησης σε όλο τον κόσμο. Η πρώτη είναι βέβαια η Google στην οποία ανήκει το YouTube. Για να εμφανιστεί λοιπόν το video σας ψηλά στα αποτελέσματα του YouTube υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέξετε, ας δούμε ποια είναι αυτά.

Ποιοτικό video

Στην αποτελεσματική προώθηση του video σας βοηθά η ποιότητα του, τα HD videos έχουν πλεονέκτημα σε αυτό. Ένα σωστά σχεδιασμένο και ποιοτικό video έχει περισσότερες πιθανότητες να αρέσει και να πάρει likes και backlinks τα οποία με τη σειρά τους συμβάλλουν στην υψηλότερη κατάταξη του.

Τίτλος αρχείου

Το αρχείο του video σας θα πρέπει να περιέχει τη φράση ή λέξη-κλειδί με την οποία θα σας αναζητήσουν στο YouTube οι χρήστες που σας ενδιαφέρουν.

Τίτλος του video

Συμπεριλάβετε στον τίτλο του video σας τη λέξη-κλειδί που στοχεύετε.

Περιγραφή

Στην περιγραφή ή description του video δώστε αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του. Δημιουργήστε ένα καλογραμμένο κείμενο κατά προτίμηση με περισσότερες από 300 λέξεις και επαναλάβετε σε αυτό με φυσικό τρόπο 3-4 φορές τη λέξη-κλειδί που σας ενδιαφέρει. Στο τέλος του κειμένου μπορείτε να προσθέσετε και τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (URLs) της ιστοσελίδας σας, της σελίδας σας στο Facebook, στο LinkedIn και οποιαδήποτε άλλη θέλετε να προβάλετε.

Tags

Στα tags προσθέστε τα σημαντικότερα keywords που χρησιμοποιούν οι χρήστες που θέλετε να προσεγγίσετε.

Category

Αν και δεν υπάρχει αναλυτική κατηγοριοποίηση στο YouTube επιλέξτε εκείνη που περιγράφει καλύτερα το business σας.

Backlinks

Δημιουργήστε συνδέσμους που να δείχνουν στο video σας όπου μπορείτε, όπως για παράδειγμα στην ιστοσελίδα σας, στο blog σας, στην σελίδα σας στο Facebook και σε άλλα social media. Η διαφορά του YouTube με την Google στο θέμα των backlinks είναι ότι η δεύτερη, στο θέμα της προώθησης ιστοσελίδων με αυτά είναι πολύ αυστηρή ενώ το πρώτο έχει μια σαφώς πιο χαλαρή προσέγγιση. Συνεπώς όσο πιο πολλά backlinks έχει το video σας τόσο το καλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ