Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας 2013 στην Ελλάδα!

    Από: Startup Team

23 & 24 Νοεμβρίου 2013 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, Αίθουσα Banquet

Με το μήνυμα “Disrupt, Startup, ScaleUP” παρουσιάστηκε σήμερα, Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013, η κεντρική εκδήλωσητης Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται 23 & 24 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών από τον οργανισμό Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC). Η διήμερη εκδήλωση απευθύνεται σε νέους και νέες, σε δυνητικούς επιχειρηματίες, ανέργους, επενδυτές, θεσμικούς παράγοντες καθώς και, σε υφιστάμενες επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων.

Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου παρουσιαστήκαν ο θεσμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας, το πρόγραμμα της διοργάνωσης και οι ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στη διήμερη γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Αθήνα. Πέραν των κορυφαίων ομιλητών, στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επενδυτές, funds και angel investors, ενώ τη διοργάνωση θα πλαισιώσουν πάνελ συζητήσεων για το επιχειρηματικό οικοσύστημα και το μέλλον της επιχειρηματικότητας, συναρπαστικά workshops από το Kauffman Foundation και άλλους φορείς επιχειρηματικότητας,

Ανάμεσα στους ομιλητές που έχουν ήδη επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους είναι οι Shelly Porges (Co-Chair, National Finance Council, Ready for Hillary), Jaime Rivera (Director of Prochile), Andreas Antonopoulos (Bitcoin Foundation, Ιδρυτής RootEleven LLC, Συγγραφέας), Thom Ruhe (VP of the Kauffman Foundation), Dash Dhakshinamoorthy (Founder of StartupMalaysia.org, Global StartUp Youth), Celia Gates (Founder, the Global Brainstorm), Laurence Kemball- Cook (CEO of Pavegen Systems)

Τη διήμερη εκδήλωση στις 23 & 34 Νοέμβρη πλαισιώνουν πέντε «ζωντανοί» διαγωνισμοί επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, κατά την διάρκεια των οποίων, οι ομάδες που έχουν διακριθεί καλούνται να υπερασπιστούν και να αποδείξουν τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου μπροστά σε «ζωντανό» κοινό και κριτική επιτροπή. Στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου ανακοινώθηκαν και οι φιναλίστ των εθνικών  διαγωνισμών Get in The Ring, CleanTech Open και Creative Business Cup, αλλά και οι νεοφυείς επιχειρήσεις που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους τελικούς των 3 Διεθνών Διαγωνισμών,

  • Glonatech, στο Clean Tech OPEN, που θα διεξαχθεί στη Silicon Valley, Η.Π.Α,
  • The Geographical, στο Creative Business Cup που θα διεξαχθεί στη Κοπεγχάγη,
  • Truckbird, Get In The Ring που θα διεξαχθεί στο Rotterdam

Οι διαγωνισμοί στο πλαίσιο των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι εθνικοί τελικοί είναι οι εξής:

  • Re-Inspire Greece – ένας διαγωνισμός για τον πρωτογενή τομέα που θα βραβεύσει μέχρι 10 νικητές με 50.000 € τον καθένα και θα ενισχύσει την ωριμότητα των επιχειρηματικών τους σχεδίων μέσα από μια διαδικασία επιτάχυνσης.
  • ΣΦΕΕ Innovation Project –  με στόχο την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων στο χώρο της Υγείας , θα βραβεύσει τα πιο ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας με 50.000 €, προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης και πρόσβαση σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης.
  • CleanTech Open Global Ideas – εστιάζει στην «πράσινη» επιχειρηματικότητα και τις καθαρές τεχνολογίες με σημαντικά βραβεία.
  • Get in the Ring – για δεύτερη συνεχή χρονιά νέοι επιχειρηματίες από όλους τους κλάδους θα αναμετρηθούν, παρουσιάζοντας με τον πιο έξυπνο, γρήγορο και εμπεριστατωμένο τρόπο την ιδέα τους.
  • Creative Business Cup – εστιάζει σε επιχειρηματικές ιδέες στον χώρο της δημιουργικής βιομηχανίας, βραβεύοντας τους νικητές με χρηματικό έπαθλο, την ευκαιρία να φιλοξενηθούν σε μία θερμοκοιτίδα νέων επιχειρηματιών, δωρεάν υπηρεσίες καθοδήγησης και δικτύωση με υποψήφιους επενδυτές.

 

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν, η κα. Ναταλία Τουμπανάκη, Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, η οποία δήλωσε για το διαγωνισμό  του ΣΦΕΕ Innovation Project, «σήμερα ολοκληρώνεται η Α’ φάση αξιολόγησης των προτάσεων και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 143 προτάσεις, απόδειξη ότι το επιχειρείν είναι μία ζωντανή διαδικασία και η επιχειρηματικότητα μπορεί να βρίσκει καινοτόμες ιδέες για να ανθίσει».

Στη συνέχεια ο κ. Άρης Κεφαλογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος της Gaea,  δήλωσε για το διαγωνισμό της Gaea, Re-Inspire Greece, «προσπαθούμε να βοηθήσουμε νέους ανθρώπους, με ιδέες πάνω στον πρωτογενή τομέα, να επιστρέψουν στην επαρχία», ενώ συνέχισε λέγοντας πως «στις μέρες μας μικρομεσαίες επιχειρήσεις σαν και τη δική μας πρέπει να στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και κατά συνέπεια την κοινωνία».

Ακόμη στη Συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν μέσω skype, 2 από τους εξέχοντες ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στις 23 & 24/ 11 στην Αθήνα, η κα. Shelly Porges, Co-Chair, National Finance Council, Ready for Hillary 2016 και ο κ. Andreas Antonopoulos, Bitcoin Foundation, Ιδρυτής RootEleven LLC, Συγγραφέας.

Η κα. Shelly Porges εξέφρασε τη χαρά της να συμμετέχει στην εκδήλωση «Disrupt, Startup, ScaleUP», ενώ δήλωσε πως σκοπός της είναι «να εμπνεύσουμε περισσότερους επιχειρηματίες, να τους εντάξουμε στο οικοσύστημά μας και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».

Ο κ. Andreas Antonopoulos, παρουσίασε μία σύντομη περιγραφή για την καινοτομία που εισάγει το διαδικτυακό νόμισμα Bitcoin, λέγοντας πως «πρόκειται στην ουσία για το internet του χρήματος, επιτρέποντας σε νέους επιχειρηματίες να χτίσουν νέες επιχειρήσεις, χρησιμοποιώντας έναν άλλο τύπο νομίσματος».

Ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης κ. Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), δήλωσε στο πλαίσιο της ομιλίας του πως «με τους ID-GC προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα περιφερειακό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας, που βασίζεται σε ένα συνεργατικό μοντέλο, με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια».

 

Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της εκδήλωσης στο www.2013.industrydisruptors.org

Σήμερα, εποχή ιδιαίτερα αυξημένης ανεργίας και έντονης οικονομικής ύφεσης, είναι σημαντικό περισσότερο από ποτέ, να ενισχυθούν δράσεις που ωθούν τη νεανική καινοτόμο επιχειρηματικότητα και δημιουργούν μια βιώσιμη διέξοδο για τους νέους. Στόχος της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει κόμβο εξωστρέφειας, όπου συναντώνται οι υγιείς, τολμηρές και ελπιδοφόρες δυνάμεις της οικονομίας, για να ενώσουν τις προσπάθειες τους, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την επιχειρηματικότητα στο σύνολο της, την ανάπτυξη αλλά και την εξωστρέφεια της χώρας.

Σχετικά με την Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας είναι διεθνώς η μεγαλύτερη γιορτή καινοτομίας και δημιουργός ευκαιριών για ανθρώπους που διαθέτουν την απαραίτητη τόλμη για να επιχειρήσουν και να ιδρύσουν επιχειρήσεις που υλοποιούν καινοτόμες ιδέες και οδηγούν στην οικονομική ανάπτυξη. Ξεκίνησε το 2007 από τον Carl Schramm, πρώην πρόεδρο και CEO του Kauffman Foundation και τον πρώην Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Gordon Brown και έχει  ήδη επεκταθεί σε περισσότερες από 131 χώρες, ενώ μόνο το 2012 περισσότεροι από 7,5 εκ. άνθρωποι συμμετείχαν σε σχεδόν 20.000 events. Μερικοί από τους διάσημους υποστηρικτές της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας είναι σημαντικές μορφές της παγκόσμιας πολιτικοοικονομικής σκηνής, όπως οι Barack Obama (Πρόεδρος των ΗΠΑ), Πρίγκιπας Κάρoλος (του Ηνωμένου Βασιλείου), Michael Dell (Dell Inc), Richard Branson (Virgin Group) και Muhammad Yunus (Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2006). Διαβάστε περισσότερα για την ΠΕΕ στο www.unleashingideas.org.

Λίγα λόγια για τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, oι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης. Διαβάστε περισσότερα στο: www.industrydisruptors.org.