Εκδήλωση: Innovating our way out the crisis

    Από: Startup Team

του Άκη Αναγνωστόπουλου

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης “Innovating our way out the crisis” στις 14 Νοεμβρίου 2013, ο οικοδεσπότης Ευρωβουλευτής Καθηγητής κ.Ιωάννης Τσουκαλάς μας καλωσόρισε στο Ευρωκοινοβούλιο.

Ο κ.Τσουκαλάς ήταν ευδιάθετος και μας εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, τις θέσεις του στην Ευρώπη και επίσης βρήκε αφορμή να συζητήσει για διάφορα θέματα με τους εκπροσώπους των 15 επικρατέστερων ομάδων του διαγωνισμού Ennovation που ταξίδεψαν από την Ελλάδα για την εκδήλωση.

Στην ομιλία του τόνισε το πόσο σημαντικό είναι το να προσπαθούμε να είμαστε μέρος του διεθνοποιημένου οικονομικού περιβάλλοντος. Ο ίδιος είπε ότι η οικονομική κρίση οφείλεται στην υποχρηματοδότηση της έρευνας. Υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει πια να αμελούμε το τρίγωνο της γνώσης (έρευνα, εκπαίδευση, κοινωνική επιχειρηματικότητα).

Επίσης μας ενημέρωσε ότι γίνονται προσπάθειες έτσι ώστε τα Πανεπιστήμια να συνδεθούν με τον επιχειρηματικό κόσμο διότι, δεν θα έπρεπε να αποτελούν μόνο, μέρος για εκπαίδευση αλλά επίσης, μέρος παραγωγής ιδεών και καινοτομίας.

Στη συνέχεια ο κ.Τσουκαλάς κάλεσε τον Ευρωβουλευτή κ.Νίκο Χουντή, ο οποίος μίλησε για την υστέρηση της Ευρώπης στην καινοτομία και το πόσο σημαντικό είναι να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Μας εξήγησε ότι στόχος των βουλευτών στην Ευρώπη είναι να δημιουργήσουν ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που να δίνει έμφαση στην καινοτομία, και ότι γίνονται προσπάθειες για να δημιουργηθούν κίνητρα για νέους επιχειρηματίες.

Δηλώσεις κ.Τσουκαλά στο startup.gr