Β’ φάση του διαγωνισμού ΣΦΕΕ INNOVATION PROJECT

    Από: Startup Team

ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), ανακοινώνει σήμερα την ολοκλήρωση της Α’ φάσης αξιολόγησης για το διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας ΣΦΕΕ Innovation Project.

Από τις 143 προτάσεις που κατατέθηκαν, προκρίνονται στην επόμενη φάση 60. Στο επόμενο στάδιο θα αξιολογηθούν τα αναλυτικά επιχειρηματικά σχέδια των υποψηφίων. Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του ΣΦΕΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης, κ. Κωνσταντίνος Φρουζής «η επιλογή ήταν πολύ δύσκολη γιατί είχαμε πληθώρα αξιόλογων προτάσεων. Είναι σαφές ότι οι λαμπρές αυτές ιδέες χρειάζονται την υποστήριξή μας, αφού η διαδρομή από τη σύλληψη ως την πραγματοποίηση μιας ιδέας περικλείει μια σειρά από βήματα που πρέπει να γίνουν με ασφάλεια, προσοχή, γνώση και ευαισθησία. Τολμώ να πω, ότι μέσα από την εμπειρία αυτή αντιληφθήκαμε το μέγεθος αυτής της ανάγκης. Γνωρίζω πως κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει το Κράτος και την κεντρική διοίκηση, όμως όταν αυτό απαιτείται η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να λειτουργήσει σαν το μοχλό που θα ταρακουνήσει το ογκώδες κρατικό οικοδόμημα ώστε κινηθεί προς την καινοτομία και την λειτουργικότητα».

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες για την εκδήλωση Disrupt, Startup, Scale Up, η Διευθύντρια Επικοινωνίας του ΣΦΕΕ, κα Ναταλία Τουμπανάκη, εξέφρασε την αισιοδοξία της για το επιχειρηματικό περιβάλλον στην Ελλάδα λέγοντας πως, «το επιχειρείν είναι μία ζωντανή διαδικασία και η επιχειρηματικότητα μπορεί να βρίσκει καινοτόμες ιδέες για να ανθίσει. Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία του διαγωνισμού, όπου οι υποψήφιοι θα κριθούν για την βιωσιμότητα και την ρεαλιστική υλοποίηση της ιδέας τους».

Σημειώνεται πως, η Επιτροπή Αξιολόγησης θα συνεδριάσει στις 19/ 11 και στις 20/ 11 θα ανακοινωθούν τα ονόματα των 10 φιναλίστ που θα παρουσιάσουν ζωντανά σε κοινό και κριτική επιτροπή το επιχειρηματικό τους σχέδιο στην τελευταία φάση του διαγωνισμού κατά τη διάρκεια της κεντρικής εκδήλωσης της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας με τίτλο Disrupt, Startup, Scale Up. Ο τελικός του διαγωνισμού θα διεξαχθεί στην αίθουσα Banquet, Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, την Κυριακή, 24 Νοεμβρίου.

Ο ΣΦΕΕ θα βραβεύσει τα πιο ώριμα και καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια με τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας, με χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ και πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα στρατηγικής, ανάπτυξης επιχειρήσεων, πρόσβασης σε κέντρα εκπαίδευσης και έρευνας & ανάπτυξης, δικτύωσης για μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων.