Διάκριση ελληνικής εταιρίας για την καλύτερη πρακτική ανάπτυξης αγροτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό

    Από: Startup Team

Πηγή: epixeiro.gr

Ελληνική εταιρία διακρίθηκε για την καλύτερη πρακτική ανάπτυξης αγροτικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου AGROSTART που πραγματοποιήθηκε από τις 10-14 Νοεμβρίου στην Βουλγαρία. Πρόκειται για την εταιρία Fooditerranean που παρουσιάσε την πρακτική της με τον τίτλο “Strategic Export Concept” .

Το ευρωπαϊκό έργο AGROSTART αναζητεί μεθόδους και καλές πρακτικές που θα βοηθήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα να αναπτυχθούν με ένα βιώσιμο τρόπο. Αφορά την ανάπτυξη των αγροτικών επιχειρήσεων της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην πέμπτη θεματική ενότητα του έργου, μελετήθηκαν και αξιολογήθηκαν καλές πρακτικές που αφορούσαν την προώθηση και εξαγωγή των αγροτικών προϊόντων. Προτάθηκαν συνολικά 21 καλές πρακτικές από τις 7 χώρες που συμμετέχουν στο έργο. Οι χώρες-εταίροι είναι: Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σλοβενία, Ελλάδα, ΦΥΡΟΜ και Αλβανία.

Η εταιρία Fooditerranean συμμετείχε προσκεκλημένη από το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας της Θεσσαλίας σαν ειδικός συνεργάτης, για να παρουσιάσει την τακτική προώθησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων που έχει αναπτύξει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ