Εκδήλωση: StartingUP v2

    Από: Startup Team

Το StartingUp είναι μια πολυδράση,η οποία διοργανώνεται από το ΚέΠΝΕΤ (Κέντρο Προώθησης Νεανικής Επιχειρηματικότητας & Τεχνολογίας), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος (Ο.ΕΣΥΝΕ) και το Δήμο Αθηναίων (ΟΠΑΝ & Europe Direct).

Ως συνέχεια του StartingUP v1, όπου και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Fund Raising Simulation, το ΚέΠΝΕΤ, με το StartingUP v2, επιχειρεί να δοκιμάσει ένα νέο μοντέλο επιχειρηματικότητας. Το concept του έχει ήδη παρουσιαστεί στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες και έχει αναγνωριστεί ως ένα από τις καλύτερες ιδέες κατά της κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό, θα διοργανωθεί επιπλέον μια σειρά από Ημερίδες & Διημερίδες Φοιτητικής Επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Η πολυδράση ξεκινάει επίσημα στις 10 Ιανουαρίου, με την διοργάνωση ενός ευρωπάνελ, με τρόπο που γίνεται για πρώτη φορά στην χώρα μας. Θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων Αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» (Ακαδημίας 50, 10552, Αθήνα ώρα προσέλευσης 4μμ).

Το Ευρωπάνελ με τίτλο “StartingUP: Εκδημοκρατισμός της Επιχειρηματικότητας Η Ευρώπη ενισχύει την απασχόληση των νέων”. θα αποτελείται από Έλληνες Ευρωβουλευτές, εκπροσώπους από όλα τα Ευρωπαϊκά Κόμματα, οι οποίοι θα απαντούν σε ερωτήσεις του κοινού, όσον αφορά την Επιχειρηματικότητα, την Ανάπτυξη, την Καινοτομία και την Απασχόληση (των νέων ειδικά) και το ποιος ο ρόλος της Ευρώπης σε αυτά. Οι Ευρωβουλευτές,θα έχουν αποκλειστικά την ευρωπαϊκή και όχι την ελληνική κομματική ταυτότητα τους.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το συνολικό concept του StartingUp με βαρύτητα στο  καινοτόμο μοντέλο αξιολόγησης νέων επιχειρηματικών ιδεών (βασισμένο στο IDEA framework το οποίο προωθείται από την Ο.ΕΣΥΝΕ).

Περισσότερες πληροφορίες για το StartingUp μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.StartingUp.gr , στην σελίδα μας στο Facebook και στο Twitter.