To Παρίσι έρχεται πρώτο στο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης της QS Best Student Cities 2013-2014

    Από: Startup Team

Το Παρίσι ξεχωρίζει για άλλη μια φορά και βρίσκεται στην πρώτη θέση στο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης της QS Best Student Cities  2013/14, μια κατάταξη για φοιτητές στις κορυφαίες πόλεις του κόσμου, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην www.topuniversities.com/best-student-cities. Το Λονδίνο βρίσκεται στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Η κατάταξη, πίσω από την οποία βρίσκεται η ομάδα που είναι υπεύθυνη για τους Διεθνείς Πίνακες Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS – QS World University Rankings, στηρίζεται σε πέντε βασικούς πυλώνες, οι οποίοι αναλύονται στη συνέχεια στα επιμέρους κριτήρια: κατατάξεις των πανεπιστημίων, μίγμα των φοιτητών, ποιότητα ζωής, δραστηριότητα με εργοδότες και κόστος διαβίωσης.

Δύο προϋποθέσεις έχουν συσταθεί για τον εντοπισμό των πόλεων που πρόκειται να αξιολογηθούν για αυτή την κατάταξη. Η πρώτη προϋπόθεση είναι ότι κάθε πόλη πρέπει να έχει πληθυσμό πάνω από 250.000, η δεύτερη ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον δύο ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα τα οποία πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο Διεθνή Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της QS – QS World University Rankings. Ενενήντα οκτώ  πόλεις πληρούν τις προϋποθέσεις αλλά μόνο οι πενήντα καλύτερες πρόκειται να δημοσιευθούν.

Φέτος, ο αριθμός των κριτηρίων έχει αυξηθεί από 12 κριτήρια σε 14 . Στα επιπλέον κριτήρια συγκαταλέγονται τα ακόλουθα:  το Globalization and World Cities Index (GaWC) – καταρτίζεται από το Πανεπιστήμιο του Loughborough , ως δείκτης για την “ποιότητα ζωής” και το iPad Index , που συντάσσεται από Commsec ως δείκτης για τo “κόστος διαβίωσης”.

Τριάντα χώρες εκπροσωπούνται με τις περισσότερες πόλεις να προέρχονται από ΗΠΑ ( 7 ), ενώ ακολουθούν Αυστραλία ( 6 ), Καναδάς ( 3 ) και Ηνωμένο Βασίλειο ( 3 ).

Οι νέες χώρες που εκπροσωπούνται στο top 50 είναι η Νορβηγία με το Όσλο ( 48 ), η Νέα Ζηλανδία  με Ώκλαντ ( 17 ) και η Τσεχική Δημοκρατία με την Πράγα ( 45 ).

Η Κατάταξη με τις καλύτερες πόλεις για φοιτητές – QS Best Student Cities  2013/14 ΕΔΩ

Ο Ben Sowter , επικεφαλής της έρευνας στην QS λέει: «Με όλο και περισσότερους μαθητές να δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο, στόχος μας είναι να διευρύνουμε τους ορίζοντες των φοιτητών και να παρέχουμε επιλογές που ενδεχομένως να μην έχουν σκεφτεί».

Και συνεχίζει : «Η κατάταξη της QS Best Student Cities παρέχει στους σπουδαστές ένα επιπλέον εργαλείο για τις κατατάξεις των πανεπιστημίων. Στην ουσία, η πανεπιστημιακή εμπειρία επηρεάζεται άμεσα από την τοποθεσία, κυρίως στην περίπτωση των διεθνών σπουδαστών».

Μπορείτε να δείτε την πλήρη μεθοδολογία στο TopUniversities.com / www.topuniversities.com/best-student-cities.