Προώθηση ιστοσελίδων στη ρωσική αγορά με backlinks

    Από: Startup Team

Πηγή: seoingreece.org

Η ρωσική αγορά είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου. Η προώθηση της ιστοσελίδας σας σε αυτή δημιουργεί σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσετε τα έσοδα σας. Η σημαντικότερη παράμετρος για την προώθηση της είναι το link building, δηλαδή η δημιουργία συνδέσμων σε ρωσικές ιστοσελίδες οι οποίοι θα δείχνουν στην δική σας. Ας δούμε λοιπόν πως θα κάνετε ένα επιτυχημένο link building για τη συγκεκριμένη αγορά.

Yandex – η βασική μηχανή αναζήτησης της Ρωσίας

Η ρωσική online αγορά έχει μια σημαντική ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις αντίστοιχες δυτικές. Η μηχανή αναζήτησης που κυριαρχεί είναι η Yandex με μερίδιο αγοράς 62% έναντι 26% της Google. Συνεπώς η βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας σας θα πρέπει να γίνει πρωταρχικά με βάση τη Yandex εφόσον αυτή χρησιμοποιεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ρώσων χρηστών. Στο θέμα του link building η Yandex έχει σημαντικές διαφορές με την Google, ας δούμε τι ισχύει για την πρώτη.

Link building για τη Yandex

Η μεγαλύτερη διαφορά των δυτικών SEO ειδικών με τους αντίστοιχους Ρώσους είναι στην προσέγγιση που έχουν στο link building. Οι πρώτοι είναι συνήθως προσεκτικοί και παίζουν με τους κανόνες της Google ενώ οι δεύτεροι προσπαθούν κυρίως να ξεγελάσουν τις μηχανές αναζήτησης. Η Yandex είναι πολύ πιο ανεκτική σε σχέση με την Google στο θέμα αυτό και ειδικότερα στο link building επι πληρωμή. Για το λόγο αυτό η δημιουργία links έχει γίνει μια δραστηριότητα πολλών εκατομμυρίων στη Ρωσία.

Οι Ρώσοι link brokers

Η μεγάλη πλειοψηφία των Ρώσων SEOs αγοράζει links από διάφορους link brokers. Οι Ρώσοι link brokers είναι πολύ πιο οργανωμένοι από τους αντίστοιχους δυτικούς. Στην αγορά τους υπάρχουν marketplaces με χιλιάδες ανεξάρτητες ιστοσελίδες οι οποίες προσφέρουν link placement. Με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας έχουν κατορθώσει να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία του link building χωρίς να αφήνουν ίχνη στον κώδικα HTML των ιστοσελίδων, με συνέπεια να μη γίνονται αντιληπτοί από τις μηχανές αναζήτησης.

Επιπρόσθετα διαθέτουν εξαιρετική δυνατότητα στόχευσης της τοποθέτησης των links. Το γεγονός αυτό κάνει τη δουλειά του Yandex SEO πολύ λιγότερο χρονοβόρα αλλά η ποιότητα των links είναι χαμηλή και η τοποθέτηση τους απέχει από το να είναι φυσική. Αγοράζοντας links λοιπόν χωρίς προσοχή θα έχει σαν συνέπεια τα περισσότερα από αυτά να είναι χαμηλής ποιότητας όπως footer links, links σε σελίδες με λίγο περιεχόμενο, κρυμμένα links ή links σε ιστοσελίδες που είναι παρατημένες.

Αυτοματοποιημένο Yandex SEO

Για αυτούς που δεν έχουν χρόνο ή την τεχνογνωσία υπάρχουν υπηρεσίες αυτοματοποιημένου link building. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τις λέξεις-κλειδιά, να ρυθμίσετε τα settings, να ορίσετε το budget και η αγορά των links θα γίνει με αυτοματοποιημένο τρόπο σε ημερήσια βάση, στις ιστοσελίδες που είναι κατάλληλες για εσάς. Φυσικά η ποιότητα αυτών των links είναι χαμηλή.

Τι πρεσβεύει η Yandex για τις συνήθεις πρακτικές SEO

Στις οδηγίες της στα webmaster tools λέει ότι δεν εγκρίνει τα πληρωμένα links και ότι η χρήση των τελευταίων μπορεί να βλάψει και τον αγοραστή και τον πωλητή. Παρόλα αυτά η Yandex δεν τιμωρεί αυστηρά τους αγοραστές των πληρωμένων links. Ακόμα και οι πωλητές δεν αντιμετωπίζουν σοβαρή τιμωρία αν δεν χρησιμοποιούν άσχετες ή spammy ιστοσελίδες.

Τι ισχύει για την Google.ru

Η Google.ru, δηλαδή η Google που δραστηριοποιείται στην ρωσική αγορά είναι πολύ πιο ανεκτική από την Google.com ίσως γιατί υπάρχουν ελάχιστες ιστοσελίδες στη Ρωσία που δεν έχουν spammy backlink profile. Πρακτικά οι Ρώσοι SEOs νοιάζονται για την Google όσο νοιάζονται για την Bing…

Διαβάστε περισσότερα εδώ