Πώς να προσελκύσετε εργοδότες από το προφίλ σας στο Linkedin

    Από: Startup Team

Πηγή: spinningsm.com

Το Linkedin είναι ένα εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης που θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το επαγγελματικό δίκτυο και να αυξήσετε τις πιθανότητες να βρείτε δουλειά. Δείτε πώς να ενισχύσετε το προφίλ σας και την δραστηριότητα σας σε αυτό το δίκτυο εύκολα και γρήγορα.

Αναπτύξτε το προφίλ σας βασισμένο σε λέξεις κλειδιά

Αν οι μηχανές αναζήτησης δεν είναι το φόρτε σας, διαβάστε μερικά tips για να εξοικειωθείτε με την αναζήτηση στο Linkedin.

Η αναζήτηση στο Linkedin βασίζεται σε λέξεις κλειδιά που μας βοηθούν να βρούμε ανθρώπους με το όνομα τους, την επαγγελματική τους ιδιότητα και τις δεξιότητες τους. Προσπαθήστε, λοιπόν, να διαμορφώσετε το προφίλ σας με λέξεις κλειδιά που θα βοηθήσουν τους κυνηγούς ταλέντων να σας βρουν. Χρησιμοποιήστε συνώνυμα των δεξιοτήτων σας που διευκολύνουν την αυτόματη και την χειροκίνητη αναζήτηση.

Επιλέξτε μια επαγγελματική φωτογραφία

Αν έχετε φωτογραφία στο προφίλ σας, αυξάνετε τις πιθανότητες να σας βρουν, οι πιθανοί εργοδότες σας. Η φωτογραφία βοηθά το προφίλ σας να ανέβει στην αναζήτηση και αναδεικνύει ότι ασχολείστε με το προφίλ σας ενεργά. Χρησιμοποιήστε προτιμότερο μια φωτογραφία από το επαγγελματικό σας περιβάλλον.

Διαμορφώστε το δικό σας υπερσύνδεσμο

Το Linkedin σου δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζεσαι στην αναζήτηση του Google. Εκμεταλλευτείτε αυτήν τη δυνατότητα και διαμορφώστε ένα χαρακτηριστικό υπερσύνδεσμο (URL) για το προφίλ σας.

Συλλέξτε Recommendation και Endorsements

Τα Recommendation και τα Endorsements από τους εργοδότες και τους συναδέλφους σας είναι απολύτως επιθυμητά. Προσθέστε τους στο δίκτυο σας και ενήμερώστε το προφίλ σας με διάφορα skills από διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας. Κάντε και εσείς Recommendation και Endorsement στους συναδέλφους ή τους υφισταμένους σας. Είναι μια αμφίδρομη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ