10 καλοί λόγοι για να ανακαλύψετε τις επαγγελματικές ευκαιρίες που σας προσφέρει η Ευρώπη

    Από: Startup Team

Πηγή: europa.eu

Έχετε σκεφτεί ποτέ να εργαστείτε σε άλλη χώρα της ΕΕ; Ιδού οι δέκα σημαντικότεροι λόγοι για να ετοιμάσετε το βιογραφικό και τις βαλίτσες σας τώρα…

1. Μαθαίνετε να εκτιμάτε άλλους πολιτισμούς και άλλες μεθόδους εργασίας.

Σύμφωνα με τον Martin Davidson, διευθύνοντα σύμβουλο του Βρετανικού Συμβουλίου, κατά την πρόσληψη υπαλλήλων, το 79% των εργοδοτών θεωρούν ότι οι διαπολιτισμικές δεξιότητες και η εξοικείωση με άλλους πολιτισμούς έχουν μεγαλύτερη σημασία από τους τίτλους σπουδών.

2. Αποκτάτε μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα και ευελιξία.

Εργασία σε άλλο κράτος της ΕΕ σημαίνει καινούργιος τρόπος ζωής, καινούργιες φιλίες και καινούργιες προκλήσεις. Θα ανακαλύψετε ότι γίνεστε πιο ανεξάρτητοι και πιο ευπροσάρμοστοι…

3. …γεγονός που θα σας κάνει πιο περιζήτητους στην αγορά εργασίας, τόσο στην πατρίδα σας όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

«Οι υποψήφιοι στους οποίους προσφέρεται τελικά μια θέση εργασίας διαθέτουν συν τοις άλλοις αποφασιστικότητα και ευελιξία… καθώς και την ικανότητα να φέρουν εις πέρας μια αποστολή για έναν πελάτη στην άλλη άκρη του κόσμου …» εξηγεί ο Stephen Isherwood, προϊστάμενος προσλήψεων στην εταιρεία Ernst & Young.

4. Μαθαίνετε πολύ καλά μια ξένη γλώσσα.

Ευχηθήκατε ποτέ να γνωρίζατε μια ξένη γλώσσα τόσο καλά σαν να ήταν η μητρική σας; Η διαμονή και η εργασία σε κάποια άλλη χώρα της ΕΕ σας δίνει τη δυνατότητα να μάθετε μια άλλη γλώσσα, η οποία θα αποτελέσει εφόδιο τόσο για την προσωπική όσο και για την επαγγελματική σας ζωή, και μάλιστα εφ’ όρου ζωής.

5. Καλύτερες συνθήκες διαβίωσης ή καλύτερες αποδοχές.

Από το 1957, οι πολίτες της ΕΕ έχουν το δικαίωμα να εργαστούν οπουδήποτε εντός Ευρώπης. Κάντε λοιπόν χρήση αυτού του δικαιώματος! Εάν επιθυμείτε να ζήσετε σε μια χώρα όπου το κόστος διαβίωσης είναι χαμηλότερο ή να εργαστείτε σε μια χώρα όπου οι αποδοχές για τον κλάδο σας είναι υψηλότερες, τότε η μετεγκατάσταση σε άλλη χώρα της ΕΕ μπορεί να είναι η ιδανική κίνηση για εσάς.

6. Μοιράζεστε τις γνώσεις σας με τους νέους σας συναδέλφους.

Μοιραστείτε τις εργασιακές πρακτικές που γνωρίζετε και μεταδώστε την πείρα σας στους νέους σας συναδέλφους στο εξωτερικό. Μπορεί οι πρακτικές που εφαρμόζονται στην πατρίδα σας να προσφέρουν κάτι καινούργιο σε μια ομάδα νοσηλευτών στη Γαλλία ή η έρευνα που έχετε πραγματοποιήσει να είναι χρήσιμη σε μια ομάδα μηχανολόγων στη Δανία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ