Rising Ideas – Οι Νικητές στο Live Pitching Event

    Από: Startup Team

Ο διαγωνισμός επιχειρηματικής καινοτομίας Rising Ideas – Start Up Competition ολοκληρώθηκε χθες, Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, με τη διεξαγωγή της τελικής φάσης Live Pitching Event, στο χώρο «Μικρός Πρίγκηπας», σε μία εκδήλωση που ανέδειξε την ύπαρξη καινοτόμας επιχειρηματικής σκέψης και κινητικότητας, αλλά υπογράμμισε και την ανάγκη να δοθούν η κατάλληλη ώθηση και τα απαραίτητα εργαλεία στους νέους της περιοχής -και ευρύτερα- προκειμένου να εξελίξουν τις ιδέες τους σε επιχειρήσεις.

Στην τελική φάση, στην οποία είχαν προκριθεί δέκα προτάσεις (από τις συνολικά 37 που υποβλήθηκαν), οι διαγωνιζόμενες ομάδες παρουσίασαν live μπροστά σε μία επιτροπή αξιολόγησης και το κοινό τις επιχειρηματικές τους ιδέες, υποστήριξαν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και έλαβαν σημαντικές συμβουλές από την επιτροπή, την οποία συνιστούσαν διακεκριμένοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού χώρου (επενδυτές, μέντορες και ακαδημαϊκοί).

Οι τρεις επιχειρηματικές προτάσεις που «κέρδισαν» τελικά τους κριτές και κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις ήταν, με σειρά κατάταξης, οι εξής:

DominoStyle:
Η ομάδα και αποτελείται από τρεις απόφοιτους και έναν τελειόφοιτο από τα τμήματα Ηλεκτρ. Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, καθώς και Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής. Η ιδέα τους είναι η δημιουργία μιας διακαναλικής (online – offline) πλατφόρμας πιστότητας που διασυνδέει fashion brands / ανεξάρτητους σχεδιαστές μόδας με τους καταναλωτές. (www.dominostyleapp.com)

ippo-sxeseis:
Μια φάρμα η οποία προσφέρει επισκεψιμότητα του ίδιου του χώρου της φάρμας, εκμάθηση ιππασίας, θεραπευτική ιππασία, εναλλακτικές ψυχοθεραπείες με τη βοήθεια των ζώων, εκπαίδευση αλόγων, εκπαίδευση σκύλων, καθώς και παραγωγή και εμπορία παραδοσιακών προϊόντων. (www.ippo-sxeseis.com)

Homespitality:
Το Homespitality είναι η πρώτη “sharing economy” διαδικτυακή πλατφόρμα για τον τουρισμό στην Ελλάδα. Η ομάδα αποτελείται από τρεις νέους φιλόδοξους επιστήμονες στο χώρο της Τεχνολογίας των Η/Υ και της διοίκησης των επιχειρήσεων.

Στην τελική φάση του διαγωνισμού είχαν, επίσης, προκριθεί (με τυχαία σειρά) οι εξής προτάσεις:

Mageca:
H Γαλάτεια Γεωργοπούλου και ο Αντώνης Αργυρός με το Mageca, συγκεντρώνουν για πρώτη φορά, προγραμματιστές, κατασκευαστές αισθητήρων και τελικούς χρήστες σε μια πλατφόρμα. Το Mageca αποτελεί το πρώτο κατάστημα με εφαρμογές HCl και είναι σημείο αναφοράς για όποιον ενδιαφέρεται να διαβάσει, να κατανοήσει και να εξερευνήσει. (www.mageca.com)

Flexible-Graphene Idea:
Η ομάδα αποτελείται από τέσσερα συνεργαζόμενα μέλη του ΙΤΕ/ΙΕΧΜΗ (Ινστιτούτο Επιστημών Χημικής Μηχανικής). Η προτεινόμενη καινοτόμα τους επιχειρηματική ιδέα είναι η δημιουργία εύκαμπτων οθονών υψηλής απόδοσης από γραφένιο.

SEC:
Πέντε φοιτητές του τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών καινοτομούν με το SEC, μια mobile εφαρμογή για smartphones, tablets και κάθε έξυπνη συσκευή με κάμερα, που αφορά στη διαδικασία καταμέτρησης και συλλογής αποδείξεων.

Prosvasis:
Το Prosvasis είναι το πρώτο online περιβάλλον υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρίες. Συγκεντρώνει όλες  τις χρήσιμες υπηρεσίες/πληροφορίες χαρτογραφημένες σε μια κοινή διαδικτυακή πλατφόρμα & σύγχρονες «έξυπνες» συσκευές. Με σκοπό την πραγματοποίηση ταξιδιών αλλά και τη βελτίωση καθημερινών αναγκών εντός της πόλης.

Lighthouse Solar System:
Η επιχειρηματική ιδέα αναφέρεται στη κατασκευή και διάθεση συγκεντρωτικών θερμικών ηλιακών συλλεκτών υψηλών θερμoκρασιών και απόδοσης για οικιακά συστήματα θέρμανσης, ξενοδοχεία, εργοστάσια, θερμοκήπια κτλ. (www.lighthousesolar.gr)

New Generation Exhibit:
Η δημιουργία ενός ψηφιακού χώρου ο οποίος έχει σκοπό να στεγάσει όχι μόνο ψηφιακά συνέδρια και εκθέσεις, αλλά κάθε είδους ψηφιακό γεγονός που υπάρχει στην ευρύτερη αγορά είναι το αντικείμενο της επιχειρηματικής αυτής ιδέας. (www.vrexhibitions.gr)

eco – cell:
Πρόκειται για μια τεχνολογική πατέντα η οποία εφαρμόζεται στο πίσω μέρος του κινητού τηλεφώνου νέας γενιάς (smartphone) με σκοπό την αέναη φόρτιση της μπαταρίας του. Με αυτόν τον τρόπο το κινητό δεν ξεμένει ποτέ από μπαταρία.


Ο διαγωνισμός Rising Ideas – Start Up Competition, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Νέων Επιχειρηματιών Δυτικής Ελλάδας (ΕΣΥΝΕΔΕ) στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (Global Entrepreneurship Week – GEW).

Τις διαγωνιζόμενες ομάδες παρουσίασαν οι Έφη Σιαΐνη και Ιωάννα Κανελλοπούλου, ενώ την επιτροπή αξιολόγησης αποτελούσαν οι: Ντία Ζαχαροπούλου-Στούμπου (Επιχειρηματίας, βοηθός Περιφερειάρχη ΠΔΕ), Βασίλης Τσαγκάρης (CEO Irida Labs), Γεώργιος Παυλίδης (καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών), Μιχαήλ Δημητρόπουλος (investment manager Piraeus VC-PE Group), Νίκος Αντωνίου (investment manager P J Tech Catalyst) και Παναγιώτης Παπαγαπίου (business mentor, Epathlon Co-founder).

Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συμμετείχαν οι εθελοντές: Γιάννης Κανελλόπουλος, Έφη Σιαΐνη, Ιωάννα Κανελλοπούλου, Πολυχρόνης Καμπισόπουλος, Βασιλική Πίγκα-Μπαλανίκα, Μαρία Μποσγανά, Παντελής Βικάτος, Χρύσανθος Φωκάς και Αλεξάνδρα Σαρμά.

Περισσότερες πληροφορίες διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.gewpatras.org