Η τέχνη στον ψηφιακό κόσμο

    Από: Startup Team

Πηγή: newsbeast.gr

Όλοι έχουμε δει εικόνες από μια αίθουσα, στην οποία πραγματοποιείται μια δημοπρασία. Ακόμη κι αν η σκηνή που έχουμε δει είναι από μια ταινία, οι περισσότεροι από εμάς μπορούμε να δημιουργήσουμε την εικόνα μέσα στο μυαλό μας όταν ακούμε τη λέξη «δημοπρασία», μέχρι και να ακούσουμε… τον ήχο από το χτύπημα του σφυριού.

Βέβαια, χάρη στην τεχνολογία και το διαδίκτυο, σήμερα η λέξη αυτή μπορεί να έχει και άλλες διαστάσεις. Για παράδειγμα, πλέον μέσω του eBay, μπορεί κανείς να αγοράζει οτιδήποτε θέλει από την άνεση του σπιτιού του, ενώ βλέπει τηλεόραση.

Ο οίκος δημοπρασιών Phillips σκέφτηκε να προσπαθήσει να συνδυάσει την «κλασική» έννοια της δημοπρασίας με τον κόσμο των ψηφιακών τεχνών. Σε συνεργασία με το Tumblr, ο οίκος Phillips δημιούργησε το «Paddles On», μια δημοπρασία έργων τέχνης που αναμιγνύει τη «διαδικτυακή κουλτούρα» με τεχνικές της «παλιάς σχολής» δημοπρασιών.

Αναζητούν τα καλύτερα ψηφιακά έργα στο Tumblr (πχ. τα ωραιότερα GIFs) και στη συνέχεια τα έργα εκτίθενται και πωλούνται στην γκαλερί Phillips Gallery στο Park Avenue της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ