H… «έξυπνη» περούκα της Sony σας δείχνει το δρόμο!

    Από: Startup Team

Πηγή: imerisia.gr

Μήπως είστε φαλακρός και έχετε χαθεί; Τότε η “Smartwig” ή “έξυπνη περούκα”, δημιούργημα της Sony στην Ιαπωνία, έχει φτιαχτεί για σας.

Μπορεί να φαίνεται τρελό, όμως πρόκειται για κάτι πολύ σοβαρό: η έξυπνη αυτή περούκα συνδέεται στην πραγματικότητα ασύρματα με έναν υπολογιστή, ο οποίος παρέχει τις οδηγίες που χρειάζεται για να δίνει οδηγίες κατεύθυνσης στο πρόσωπο που την φοράει από απόσταση, αναγνωρίζοντας την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται αυτό σε σχέση με τον προορισμό στον οποίο θέλει να πάει χάρη σε μια ενσωματωμένη συσκευή GPS. Βομβητές που τοποθετούνται σε διάφορα σημεία του κεφαλιού (μπροστά, πίσω, δεξιά, αριστερά) ενεργοποιούνται εκ περιτροπής βάσει της κατεύθυνσης που θα πρέπει να ακολουθήσει το πρόσωπο που φοράει την περούκα.

“Το κρανίο είναι ένα εξαιρετικά ευαίσθητο μέρος του σώματος. Εκεί αισθανόμαστε πολύ καλά και εντοπίζουμε τις δονήσεις”, εξηγούν σε ένα τεχνικό τους άρθρο οι ερευνητές που εμπνεύστηκαν το αντικείμενο αυτό, οι Χιροάκι Τομπίτα και Τακούγια Κούζι.

Μια άλλη εκδοχή αυτής της πρωτότυπης περούκας φέρει αισθητήρες ηλεκτρικών σημάτων που εκπέμπονται από τον εγκέφαλο και μπορεί ενδεχομένως να τα μετατρέψει σε εντολές.

Διαβάστε περισσότερα εδώ