Sparks by GloVo: Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού!

    Από: Startup Team

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού στις 5 Δεκεμβρίου, η GloVo διοργανώνει μιασειρά ενεργειών, που θα λάβουν χώρα ταυτόχρονα σε όλη την Αθήνα, με τίτλο Sparks by GloVo. Κεντρικοίάξονες των ενεργειών αυτών είναι ο εθελοντισμός και η κινητοποίηση των νέων.

Η έναρξη θα σημειωθεί στον πολυχώρο του Six D.O.G.S, Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι, τηνΠέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, στις 10:00, ενώ αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εθελοντικές δράσεις σε πολλάμέρη της Αθήνας. Τέλος στις 17:00 το απόγευμα , όλες οι ομάδες, έχοντας ολοκληρώσει τις δράσεις, θαεπιστρέψουν στο σημείο έναρξης.

Η κίνηση αυτή έχει ως στόχους της, τη διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού, την ευαισθητοποίησηκαι την προσπάθεια βελτίωσης της πόλης μας. Παράλληλα, ένα ακόμη μέλημα αποτελούν οι ευπαθείςομάδες και η καλλιέργεια του αισθήματος προσφοράς και αλληλεγγύης, καθώς και η μεταλαμπάδευση τηςαισιοδοξίας και της χαράς.

Στο Six D.O.G.S θα στηθεί περίπτερο εθελοντισμού, όπου ο κόσμος θα ενημερώνεται σχετικάμε τον εθελοντισμό και το περιβάλλον. Το περίπτερο αυτό θα λειτουργήσει ως βάση των ενεργειών,συμβάλλοντας στη γύρω περιοχή, φροντίζοντας για την καθαριότητα, συγκεντρώνοντας ανακυκλώσιμαρούχα και παιχνίδια, ενώ θα παραδίδονται και μαθήματα πρώτων βοηθειών.

Όλο το γεγονός στηρίζεται σε τρεις κεντρικούς πυλώνες, την ‘Αγνοια, τις Ευπαθείς Ομάδες καιτην Αισιοδοξία. Οι δράσεις που θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε διάφορα μέρη της Αθήνας καιπλαισιώνονται από τους τρεις κεντρικούς πυλώνες είναι οι εξής:

#1. Think green

Έχοντας διαπιστώσει την ύπαρξη χώρων προς φύτευση -παρτέρια- αποφασίσαμε να προβούμε σεφύτευση λουλουδιών, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, που θα δώσουν χρώμα και μια ανάσα στηνπόλη μας και στους πολίτες της.

#2. Eco graffiti

Εξελίσσοντας την προηγούμενη ιδέα, θα επιχειρήσουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, να εμπλουτίσουμετην Αθήνα με μηνύματα για την οικολογία χρησιμοποιώντας “πράσινο” -eco graffiti- , με “μπογιά” δηλαδήαποτελούμενη από βρύα, γάλα και νερό, η οποία με το πέρας του χρόνου αναπτύσσεται σε γρασίδι.

#3. ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ / ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Αποσκοπώντας λοιπόν στη βελτίωση της Αθήνας, αλλά και στο αίσθημα συνείδησης, χρησιμοποιώνταςφαντασία θα επιχειρήσουμε να μετατρέψουμε τη δράση καθαριότητας με προσωρινό χαρακτήρα σεένα διασκεδαστικό παιχνίδι με μακροβιότερα αποτελέσματα, χρωματίζοντας κάδους αποριμμάτων στοκέντρο της Αθήνας, δίνοντάς τους τη μορφή μπασκέτας και στόχων, με μηνύματα υπέρ της καθαριότητας.

#4. Ταμπέλες με μηνύματα

Στοχεύοντας στην αισιοδοξία των πολιτών και σκεπτόμενοι, πως ακόμη κι ένα χαμόγελο αρκεί για νααλλάξουμε τη διάθεση πολλών, θα εμπλουτίσουμε την πόλη μας με ταμπέλες που θα έχουν πάνω τους έναμήνυμα χαράς και αισιοδοξίας.

#5. Εθελοντισμός / Οικολογική συνείδηση / Κάρτες – κατασκευές

Για να μειώσουμε την άγνοια, θα απευθυνθούμε σε σχολεία, όπου θα ενημερώσουμε τα παιδιά και τουςνέους για την έννοια του εθελοντισμού και της οικολογικής συνείδησης και με τη βοήθεια δύο σχολείωνθα κατασκευάσουμε χριστουγεννιάτικα στολίδια και κάρτες, που θα μοιράσουμε σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

#6. Αποτυπώματα

Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, εθελοντές της GloVo θα παρευρεθούν στο Μουσείο Βορρέ, όπου ο ΣύνδεσμοςΚοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους θα πραγματοποιήσει ανοιχτές συζητήσεις και βιωματικάδιαδραστικά εργαστήρια, φέρνοντας μαζί γενικά και ειδικά σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιαςεκπαίδευσης.

 

Οι δράσεις αυτές θα υλοποιηθούν κατά κύριο λόγο από τους εθελοντές της GloVo, αλλά και σεσυνεργασία με άλλες ομάδες πολιτών. Απώτερος στόχος είναι η Αθήνα να “φωτιστεί” από το εθελοντικόπνεύμα και να παραχθεί χρήσιμο έργο, οι ωφέλειες του οποίου θα είναι διαρκείς. Τέλος θα δοθεί τοέναυσμα για περισσότερες δράσεις στο μέλλον και για κινητοποίηση των Ελλήνων πολιτών, ώστε οεθελοντισμός να πάρει τη θέση που του αξίζει στην ελληνική κοινωνία.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ