TEDxAthens, μέρα δεύτερη, μέσα από τα λόγια του Ε. Τριβιζά: “Η φαντασία χαρτογραφεί τα αχαρτογράφητα νερά”

    Από: Startup Team

Πηγή: news247.gr

“Όπως έλεγε o Αϊνστάιν, if you want your children to be intelligent, read them fairy tales”. Ευγένιος Τριβιζάς, 30 Νοεμβρίου 2013, από τη σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών και το TEDxAthens.

Κάπως έτσι ξεκίνησε η ομιλία του θρυλικού εγκληματολόγου και εθνικού μας παραμυθά, του Ευγένιου Τριβιζά. Η αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών ήταν κατάμεστη και το κοινό δεν δίστασε να αποτίσει φόρο τιμής χειροκροτώντας όρθιο τον Ε. Τριβιζά που νωρίτερα μας είχε ταξιδέψει στον κόσμο των παιδιών και της “Φρουτοπίας”.

Η ομιλία του ήταν αδιαμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες της ημέρας. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για το πώς η φαντασία πρέπει να χρησιμοποιείται σαν όπλο στην ανάπτυξη της επιστήμης αλλά και να απολαμβάνει κεντρικό ρόλο στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.

“Το εκπαιδευτικό σύστημα θα έπρεπε να δίνει έμφαση στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας. Μεγαλώνοντας,χάνουμε τη φαντασία μας. Τα παιδιά μπορούν να σκεφτούν 145 χρήσεις του συνδετήρα. Οι ενήλικες, μόλις 10-15. Το σχολείο θα έπρεπε να καλλιεργεί τη φαντασία, τα παιδιά μας αποφοιτούν αγχωμένα, σαν ρομπότ”, είπε μεταξύ άλλων.

“Για να εφευρέσεις, χρειάζεσαι φαντασία και μερικά σκουπίδια. Στην επιστήμη πρέπει να φανταζόμαστε όλο και περισσότερα. Η φαντασία είναι αυτή που χαρτογραφεί τα αχαρτογράφητα νερά”, συνέχισε για να καταλήξει ως εξής:

“Ο μύθος προηγείται. Η πραγματικότητα έπεται”.

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο TEDxAthens 2013, Μέρος Πρώτο

Ο Ευγένιος Τριβιζάς στο TEDxAthens 2013, Μέρος Δεύτερο

Olivia Bee

Νωρίτερα, η 19χρονη  Olivia Bee, που φωτογραφίζει καμπάνιες διάσημων brands με χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα, μίλησε για τον κόσμο της φωτογραφίας.

“Κανείς δεν μου έδινε σημασία λόγω της ηλικίας μου”, είπε η ίδια. “Έχω όμως να συμβουλεύσω τα παιδιά που κυνηγάνε τα όνειρα τους, να βάζουν πάθος στο έργο τους και να προσπαθούν να είναι αυθεντικοί”.

Στα 19 της άλλωστε, μετράει δεκάδες συνεργασίες με εταιρείες, αλλά και περιοδικά μόδας, ενώ η τελευταία της μεγάλη δουλειά ήταν για τον οίκο Hermès.

Διαβάστε περισσότερα εδώ