Θες να εργαστείς ως Ελεύθερος Επαγγελματίας; (Μέρος 2ο)

    Από: Startup Team

Στο προηγούμενο άρθρο αναφέραμε τα βήματα 1, 2 και 3 που αφορούσαν τον προσδιορισμό των δεξιοτήτων σου,  την παρουσίαση του εαυτού σου σε μελλοντικούς πελάτες και την έρευνα που θα πρέπει να κάνεις για να βοηθηθείς στην κατανόηση της αγοράς που σ’ ενδιαφέρει. Συνεχίζοντας, σ’ αυτό το άρθρο μπορείς να διαβάσεις τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να εργαστείς ως ελεύθερος επαγγελματίας.

!command:see:1857!

Βήμα τέταρτο: Ανανέωσε το βιογραφικό σου

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χρειάζονται όσο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι ένα ενημερωμένο βιογραφικό. Μπορεί κάποιος μελλοντικός πελάτης σου να ζητήσει να δει το βιογραφικό σου, γι’ αυτό και είναι απαραίτητο να έχεις κάποιο «αποδεικτικό» των ικανοτήτων και της προϋπηρεσίας σου.

Εναλλακτικά, ή και μαζί με το «χειρόγραφο» βιογραφικό σου, μπορείς να έχεις ενημερωμένο το LinkedIn προφίλ σου και κάποια προσωπική σελίδα (πχ. το blog σου), όπως σημειώνεται και στο βήμα 2.

Βήμα πέμπτο: Μίλησε σε όλους

Στην αρχή, όταν κάποιος κάνει τα πρώτα του βήματα, δεν έχει αρκετά διευρυμένο κύκλο συνεργασιών.  Είναι πιθανό οι πρώτοι πελάτες σου να είναι φίλοι, συγγενείς και γνωστοί.

Αφιέρωσε χρόνο στην επικοινωνία σου με τοπικούς φορείς που μπορεί να χρειάζεται ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι ευκολότερο να επεκτείνεις τις δουλειές σου ξεκινώντας από μικρότερο κύκλο και σταδιακά να το διευρύνεις. Μπορείς να ψάξεις και online για εν δυνάμει πελάτες σε εξειδικευμένα sites.

Επιπλέον, αν έχεις προϊόντα και όχι υπηρεσίες, μπορείς βρεις και άλλα «κανάλια» πώλησης των προϊόντων σου. Με άλλα λόγια, αξιοποίησε το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ