Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Future Scope 2013”

    Από: Startup Team

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 30/11 ο διαγωνισμός Future Scope 2013 της Incubo Strategies, στο Alba Graduate Business School. Η πρωτοβουλία γεφύρωσης του corporate τομέα με τον κόσμο των startups ανέδειξε σε κάθε κατηγορία του, έναν νικητή:

Υγεία – Filisia

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Future Scope 2013”

Το Filisia συνδυάζει μουσική με τεχνολογία για παιδιά με κινητικά προβλήματα.

Ενέργεια – Necova

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Future Scope 2013”

Η Necova, στοχεύει στο να δημιουργήσει μια σειρά από προϊόντα που θα εκμεταλλεύονται κάθε πηγή χαμένης ενέργειας.

Τεχνολογία – Leado

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Future Scope 2013”

Το Leado, είναι μια καινοτόμα & διαδραστική πλαφόρμα εκμάθησης Java.

Τουρισμός – Museum of Greek Gastronomy

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το “Future Scope 2013”

Το Museum of Greek Gastronomy, σκοπό έχει να σας μυήσει στο πνεύμα της Ελληνικής παράδοσης & γαστρονομίας, μέσα απο διαδραστικά παιχνίδια.

Οι νικήτριες ομάδες βραβεύτηκαν με χρηματικά έπαθλα αξίας 20.000 ευρώ συνολικά.

Οι εταιρείες που χορήγησαν και παρέδωσαν τα βραβεία στους νικητές είναι οι: Hellenic-Seaplanes, Globitel, Future Cooperation & ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας, κος Μηταράκης Νότης και Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κος Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρέθηκαν και αρκετές εταιρείες του Corporate τομέα, όπως οι Dolphin Capital, AXIOM CAPITAL, Abros Investments, Noisis, SIEMENS, SunEdison, SKY SOLAR, ITMC, Drops Laundry Services & Piraeus Taneo Capital Fund.

Απώτερος σκοπός του διαγωνισμού, ο οποίος να αναφερθεί είχε τεθεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, ήταν η διασύνδεση του Corporate τομέα με τα Start-ups, δίνοντας στους δεύτερους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ιδέες τους σε παραδοσιακούς τομείς της Ελληνικής Οικονομίας, όπως η Ενέργεια, η Τεχνολογία, η Υγεία και ο Τουρισμός.

Οι ιδρυτές του διαγωνισμού επεσήμαναν πως ο στόχος δεν είναι μόνο η καθιέρωση αυτής της πρωτοβουλίας ως θεσμό, αλλά και η δημιουργία ενός μεγάλου επενδυτικού δικτύου (Business Angels network στην Ελλάδα) με πρόσβαση στις επιχειρηματικές ιδέες που θα αναδύονται απο τον ίδιο τον επιχειρηματικό θεσμό.

Τέλος, διοργανωτές και παρευρισκόμενοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον επόμενο Επιχειρηματικό Διαγωνισμό Future Scope 2014.