Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού – Sparks by GloVo

    Από: Startup Team

Η GloVo διοργάνωσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού το “Sparks by GloVo” την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013, με κέντρο το Six D.O.G.S, οι δράσεις του οποίου επεκτάθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας. Εκεί συμμετείχαν συνολικά 150 εθελοντές, κάνοντας το Sparks το μεγαλύτερο σε συμμετοχή εθελοντών event από τη δημιουργία της GloVo.

Κατά τη διάρκεια λοιπόν της ημέρας και με τη βοήθεια 150 εθελοντών:

  • Φυτέψαμε τουλάχιστον 100 φυτά και 4 δέντρα στις οδούς Ζήνωνος, Δώρου και Σατωβριάνδου.
  • Κατασκευάσαμε 41 ταμπέλες με μηνύματα αισιοδοξίας και τις τοποθετήσαμε σε διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, όπως στην Ερμού, το Μοναστηράκι.
  • Σχεδιάσαμε το πρώτο eco – graffiti στην Αθήνα, στο χώρο της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων με μηνύματα υπέρ της οικολογίας χρησιμοποιώντας υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, το οποίο μετά το πέρας μερικών εβδομάδων μετατρέπεται σε ζωντανό και αναπτυσσόμενο graffiti.
  • Επισκεφθήκαμε την Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου, πραγματοποιήσαμε εργασίες επιδιόρθωσης στους εξωτερικούς χώρους και βοηθήσαμε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό.
  • Δώσαμε το παρόν στον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδος, όπου ενημερώθηκαν, συμμετείχαν και βοήθησαν σε εργασίες, όπως η ιπποκομία, προσέφεραν βοήθεια στον υπεύθυνο φυσιοθεραπευτή και στην καθαριότητα του χώρου.
  • Επισκεφθήκαμε το 2ο Γυμνάσιο Παλλήνης, όπου με την πολύτιμη βοήθεια των παιδιών κατασκευάσαμε 27 κάρτες και 15 χριστουγεννιάτικα στολίδια για τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων Μαρέπη, τα οποία θα παραδώσουμε παρέα με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από χορωδία.

Τέλος, στη βάση μας, στο Six D.O.G.S:

  • παραδόθηκαν μαθήματα Α’ Βοηθειών,
  • πραγματοποιήθηκε καθαρισμός της γύρω περιοχής,
  • συλλέχθηκαν ρούχα και παιχνίδια,
  • κατασκευάστηκαν ευχετήριες κάρτες και χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα οποία θα δοθούν σε ιδρύματα,
  • ενημερώθηκε ο κόσμος για το περιβάλλον και τον εθελοντισμό και,
  • μας απάντησαν σε ερωτήσεις γύρω από τον εθελοντισμό – όπως, τι εθελοντική πράξη έκανες τις τελευταίες δύο μέρες;

Μετά τη λήξη της ημερίδας δράσεων, τα περισσευούμενα τρόφιμα και ποτά, τα μοιράσαμε σε άστεγους και άπορους στη γύρω περιοχή του Μοναστηρακίου. Η ημέρα ξεχείλιζε από χαρά, ενέργεια και όρεξη, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι έδειχναν να το απολαμβάνουν. Οι έντονες αυτές στιγμές επισφραγίστηκαν με το πάρτυ που ακολούθησε στο SixD.O.G.S, όπου παρά την κούραση μας, η φωτιά μας έμεινε αναμμένη.

Σχετικά με την Glovo:

Η Glovo είναι μία παγκόσμια πλατφόρμα εθελοντών, που δημιουργήθηκε από μία ομάδα φοιτητών στο πλαίσιο του 1ου Athens Startup Weekend University, κατέκτησε τη 2η θέση ανάμεσα σε 48 προτεινόμενες ιδέες και λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μεταξύ εθελοντών και events. Πιο συγκεκριμένα, άνθρωποι από όλον τον κόσμο μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα ως εθελοντές με σκοπό να συμμετέχουν σε δράσεις και εκδηλώσεις ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, τις δεξιότητες τους και την τοποθεσία τους. Την ίδια στιγμή οι διοργανωτές των events έχουν τη δυνατότητα να αναζητήσουν, μέσω της Glovo, τους εθελοντές που χρειάζονται για να πλαισιώσουν την εκάστοτε εκδήλωση.

 

Links:

con.glovo.com.gr

www.glovo.com.gr

www.facebook.com/GloVoPlatform

twitter.com/GloVo_Platform