Επιτυχημένες επαγγελματικές συνεντεύξεις

    Από: Startup Team

από την ομάδα του getbusy.gr

Η διαδικασία αναζήτησης εργασίας είναι αρκετά δύσκολη ακόμα και χωρίς τις… οδυνηρές συνεντεύξεις. Για να μπορέσουμε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές πρακτικές συμβουλές.

1) Προετοιμασία:

Ένας από τους λόγους που κάποιες συνεντεύξεις για εργασία δεν πάνε καθόλου καλά είναι η έλλειψη προετοιμασίας. Καλό είναι λοιπόν να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε για την εταιρεία στην οποία θα πάμε για συνέντευξη αλλά και για τη θέση που αναζητούν. Η προετοιμασία θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από τους υπόλοιπους υποψήφιους.

2) Πρώτη εντύπωση:

Οι Αμερικάνοι λένε ότι “δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία για να κάνεις μία καλή πρώτη εντύπωση” και έχουν απόλυτο δίκιο. Η συνέντευξη ξεκινά με το που μπαίνουμε στο χώρο που θα πραγματοποιηθεί. Η πρώτη εντύπωση είναι εξαιρετικά σημαντική για αυτό προσέχουμε πως θα ντυθούμε, πως θα είναι τα μαλλιά μας, ενώ δεν ξεχνάμε και τη σημασία της γλώσσας του σώματος.

3) Αδίστακτες… απαντήσεις:

Ακόμα και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις οφείλουμε να είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε. Δεν θα πρέπει να μας πιάσουν απροετοίμαστοι ερωτήσεις όπως:

α. Ποια ήταν μια δύσκολη κατάσταση ανάμεσα σε εμάς και σε έναν συνεργάτη μας.

β. Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία μας.

γ. Έχουμε απολυθεί κάποια φορά και αν ναι γιατί;

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ